Χαλκίδα: Ημερίδα για τους Τρεις Ιεράρχες με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο (βίντεο)

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε σχολική ημερίδα με θέμα «Τρεις Ιεράρχες, Ανθρωπος-Εκπαίδευση Περιβάλλον», την οποία συνδιοργάνωσαν το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδος, το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδος και το ΓΕΛ Βαθέος και συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα παραπάνω Σχολεία, καθώς και από το Γυμνάσιο Κανήθου, το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδος, το Λύκειο Δροσιάς, το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδος, το 4ο ΓΕΛ Χαλκίδος και το ΕΠΑΛ Χαλκίδος, συνολικά 230 μαθητές.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα «Οι τρείς Ιεράρχες για τον άνθρωπο», ο αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος εισηγήθηκε με διεξοδικότητα το θέμα «Η μαθητεία κατά τους τρείς Ιεράρχες» και ο Μαθηματικός-Αστροφυσικός κ. Αντώνιος Αντωνίου, που κατέθεσε την επιστημονική μαρτυρία των συνεπειών της αποϊεροποίησης του ανθρώπου και του περιβάλλοντος στην εισήγησή του με θέμα «Γη, ο πλανήτης αιμορραγεί».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 15/2/2024

Την ημερίδα στόλισαν ποιητικά και μουσικά οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδος ερμηνεύοντας και οι χορωδίες του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδος και του ΓΕΛ Βαθέος.

- Διαφήμιση -

Όλοι οι παρόντες, επίσης, είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν ερωτήματα επί των εισηγήσεων και ακολούθησε γόνιμος διάλογος, ενώ παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό του Κέντρου, ο οποίος τιμάται στο όνομα του Οσίου Ιακώβου του νέου του εν Ευβοία και να ξεναγηθούν στους επιμέρους χώρους του του Κέντρου.

Πριν τη λήξη της ημερίδας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την πρωτοβουλία των Σχολείων και επεσήμανε ότι η ημερίδα, εκ του περιεχομένου της, αλλά και ως δείγμα της καλής κοινωνίας και συνεργασίας των Σχολείων με την τοπική μας Εκκλησία, αποτελεί ιδιαίτερο γεγονός.

Γεγονός με το οποίο συμφώνησαν οι διοργανώτριες διευθύντριες κ. Βασιλική Κωνσταντινάκη-θεολόγος, κ. Δέσποινα Παππά-φιλόλογος, κ. Μαρία Γεωργίου-γυμνάστρια και όλοι οι παρόντες διευθυντές και εκπαιδευτικοί Σχολείων, που κατόπιν ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την φιλοξενία της ημερίδας.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!