Χαλκίδα: Η έκπληξη και η συγκίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου και της κας Ελένης Βαβουλιώτη -Η ευγνωμοσύνη των καθηγητών του ΓΕΛ Βασιλικού και η ονοματοδοσία… (βίντεο και φωτο)

Της Μαρίας Καράπα

Μπροστά σε μία απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη βρέθηκαν σήμερα, πρωί Δευτέρας, ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος και η κα. Ελένη Βαβουλιώτη. Ήταν καλεσμένοι του Διευθυντή Κώστα Γιακουμίδη, που -όπου υπηρετεί το διδασκαλικό του λειτούργημα -πέραν των γνώσεων που μεταλαμπαδεύει στους μαθητές του, διδάσκει και ήθος.

Αυτή την φορά όμως συμμετείχε σε μια…. συνομωσία σιωπής, ώστε ο αγαπητός μας ποιμενάρχης που είχε κληθεί να μιλήσει στα παιδιά, για την χριστιανική αγάπη, -παρουσία της άοκνης συμπαραστάτριας και ανθρώπου της διαρκούς προσφοράς, στο σχολείο και όχι μόνο κας Ελένης Βαβουλιώτη – να μην αντιληφθεί, αυτή την πραγματικά πολύ ωραία και συγκινητική έκπληξη, που τους επεφύλασσε ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Βασιλικού .

Η ομιλία ήταν το ευφυές πρόσχημα, καθώς ο Σύλλογος των Καθηγητών είχε αποφασίσει ομόφωνα, να τιμήσει τους δύο προσκεκλημένους, για τη προσφορά τους στο σχολείο, ονομάζοντας προς τιμήν του Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Χρυσόστομου, το μεν αμφιθέατρο με το όνομά του, τη δε βιβλιοθήκη, με το όνομα της κας Ελένης Βαβουλιώτη.

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική και αποτυπώθηκε, στα λόγια των πρωταγωνιστών της προσφοράς, αλλά και των καθηγητών που επιμελήθηκαν, την…. επιμελώς αποκρυβείσα βράβευση, που σε κάποιες στιγμές, έκανε τα μάτια των τιμωμένων, να υγρανθούν από την άδολη αγάπη που εισέπρατταν…

Ο αεικίνητος Διευθυντής του ΓΕΛ Βασιλικού Κωνσταντίνος Γιακουμίδης προλογίζοντας τους προσκεκλημένους και τα τιμώμενα πρόσωπα, αναφέρθηκε στην προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και την παιδεία. Επεσήμανε ότι το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η αγάπη τους προς το ΓΕΛ Βασιλικού ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που ώθησε τον ίδιο και το σύλλογο διδασκόντων του Λυκείου στην ονοματοδοσία χώρων του σχολείου και την απονομή τιμητικών πλακετών.
«Τα μεγάλα ποτάμια δημιουργούνται από μικρά ρυάκια. Έτσι και το σχολείο μας φιλοδοξεί να είναι ένα μικρό ρυάκι που θα δώσει τη δική του ώθηση και ροή στον πολιτισμό της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμίδης.

Την τελετή ονοματοδοσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Σέρρας, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κα. Παλαιολόγου, ο σύμβουλος Εκπαίδευσης παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου Ιωάννης Θέμελης, ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Χαρίλαος Μωραϊτης, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Χαλκιδέων Βαγγελίτσα Παλαιολόγου, η Στέλλα Βαβουλιώτη, ο Αναστάσιος Λυμπέρης και βέβαια οι μαθητές που ευλόγησε ο Ποιμενάρχης μας.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!