Χαλκίδα: Λαμπρός ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα που αρμόζει στον μεγάλο Πατέρα και Διδάσκαλο της Εκκλησίας, τιμήθηκε στη Χαλκίδαη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.


Το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ρωγών κ. Φιλοθέου, Σταυροπηγίου κ. Αλεξίου, Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, του οικείου και εορτάζοντος Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και εξ’ άλλων Ιερών Μητροπόλεων, ενώ, προ της απολύσεως, προσήλθε να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος.

Στον Εσπερινό παρέστησαν οι Δικηγόροι της Πόλεώς μας, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρό τους κ. Δημήτριο Γκίκα, για να τιμήσουν, με την καθιερωμένη Αρτοκλασία, τον Προστάτη Άγιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδος, τον Ιερό Χρυσόστομο, όπως και πολυάριθμοι ευσεβείς χριστιανοί. Λίγο πριν της Απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, τονίζοντας σημεία της διδασκαλίας και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που τον κάνουν γνωστό διαχρονικά ως εγγυητή των αμαρτωλών και κήρυκα της μετανοίας.

Έπειτα μνημόνευσε συγκινημένος τον μακαριστό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο (Βέργη) και ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, και κάθε προσελθόντα εορταστή της μνήμης του Αγίου Ιωάννου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!