Χαλκίδα: Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής από το Άγιον Όρος – Το πρόγραμμα ( 5 βίντεο και φωτο)

Με λαμπρότητα υποδέχθηκε Ι. Μ. Χαλκίδας με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ Χρυσόστομο το απόγευμα της Παρασκευής 12/4, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου (παλιό κοιμητήριο)το Ιερό Λείψανο του αδιαφθόρου ποδός της Αγίας ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Η Υποδοχή Ιερού Λειψάνου έγινε στην είσοδο του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, παρουσία πιστών, του Αστυνομικού Διευθυντή Ευβοίας κ. Γερογιάκομου και η αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη.

Ακολούθησε η Ιερά Ακολουθία των δ΄ Χαιρετισμών στην Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 9μ.μ. τελέστηκε η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής προς το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο (επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου) και εν συνεχεία τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

Το πρόγραμμα σήμερα και αύριο

Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου

Ώρα 7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 12μ. Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Αγίας Φωτεινής.

Ώρα 5:30μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερό Ευχέλαιο.

Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννου

Ώρα 7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου.

Ώρα 12μ. Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Αγίας Φωτεινής.

Ώρα 5μ.μ. Εσπερινός και εν συνεχεία Μικρός Αγιασμός.

Ώρα 6μ.μ. Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου.

Καλούνται όλοι οι επιθυμούντες πιστού να λάβουν την ευλογία της αγίας συμμετέχοντας στο εξαιρετικό και ιστορικό γεγονός της τοπικής μας Εκκλησίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φωτογραφίες

- Διαφήμιση -

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!