Χαλκίδα – Προσοχή: “Γέμισαν” οι γειτονιές με υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση ο Ι.Ν Αγ. Παρασκευής

Σας κάνουμε γνωστό ότι και στην πόλη μας όπως συμβαίνει και σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας μια ομάδα αιρετικών διαμοιράζει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα. Η ομάδα αυτή ονομάζεται Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση. Καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί γιατί το βιβλίο που χαρίζουν δεν έχει σχέση με την Αγία Γραφή.


Η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει και σχετική ενημέρωση η οποία μεταξύ άλλων ενημερώνει και για τα εξής: Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».
Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χρι-στιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρε-τικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κη-ρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο πάτερ Χριστόδουλος από την ενορία του Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδας. 
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!