Χαλκίδα: Την Βασιλόπιτα έκοψε η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας – Ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτης κκ Χρυσόστομος

Σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή Βασιλόπιτας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, με την υπάρχουσα σύνθεση, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του evia online, το πρωί του Σαββάτου 27/1 στο Αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, των βουλευτών της ΝΔ Θανάση Ζεμπίλη και Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη, Ευρυτανίας Θωμαϊς Οικονομου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φανή Σπανού, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη, του προέδρου της ΠΕΔ, Νίκου Σουλιώτη και όλων των δημάρχων της Π.Ε, καθώς και εκπροσώπων των Δήμων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε τη βασιλόπιτα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην διακόσμησή της όπου όπως αποτυπώνεται και στη φωτογραφία ήταν ένα σταυρόλεξο όπου επικρατούσαν οι λέξεις συνεργασία ανάπτυξη και ενότητα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, η Δήμαρχος Έλενα Βάκα και ο πρόεδρος της ΠΕΔ.

Για την προσφορά του και την πορεία του, το συμβούλιο της ΠΕΔ τίμησε τον απερχόμενο Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά, ο οποίος βραβεύτηκε για την άριστη συνεργασία του από τον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Σουλιώτη.

Τον κ. Μπουραντά βράβευσε και ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, με την πλακέτα να παραδίδει ο δεσπότης Χαλκίδας Ιστιαίας και βορείων Σποράδων κ.κ.Χρυσόστομος που τόνισε ότι: “Ο Θανάσης Μπουραντάς τόσο ως Νομάρχης όσο και προσωπικά στάθηκε δίπλα στην εκκλησία εμπράκτως, που δέχθηκαν γενναία επιχορήγηση. Γνωρίζω ότι και εξ΄ιδίων του έβαλε πολλά…”

Ο πρώην Νομάρχης φανερά συγκινημένος ευχήθηκε καλή συνέχεια στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι θα παρακολουθεί με μεγάλη χαρά κάθε τους προσπάθεια, ενώ θα είναι δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Η επόμενη τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από την Δήμαρχο Χαλκιδέων στον Σωτήρη Κουτσουβέλη αναφέροντας πως “στην ΠΕΔ, πέραν των θεμάτων της αυτοδιοίκησης αναπτύσσουμε πολύ ουσιαστικές σχέσεις από καρδιάς, μια τέτοια σχέση ανέπτυξα με τον Σωτήρη”

Εξ ονόματος της διοίκησης της ΠΕΔ, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον Σταμάτη Χαλβατζή και αναφερόμενος στις αυτοδιοίκητές του ικανότητες τόνισε πως η ενότητα, οι ιδέες και οι σκέψεις ήταν πάντα χαρακτηριστικά του.

Η κυρία της παρέας η οποία πρόσφερε πολλά στην μεγάλη οικογένεια της ΠΕΔ και βραβεύτηκε είναι η Ελένη Σύρου και την απονομή για συναισθηματικούς λόγους έκανε η Διευθύντρια της ΠΕΔ Λίτσα Γεραντώνη σε συγκινητικό κλίμα.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα υπέροχο βίντεο με τις ομορφιές του Δήμου Χαλκιδέων «See you in Chalkis – Θα σε δω στη Χαλκίδα», ενώ μοιράστηκαν και τα κομμάτια της Βασιλόπιτας στους παρευρισκομένους, οι οποίοι ακολούθως επισκέφθηκαν ακολουθώντας το πρόγραμμα της Δημάρχου το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας, θαυμάζοντας τα εκθέματα, ενώ την ξενάγηση πραγματοποίησε ο Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Λέων. (Αναλυτικό ρεπορτάζ σε άλλο θέμα που έχουμε αναρτήσει.)

Να σημειώσουμε πως ευχάριστη έκπληξη από τον δήμο Χαλκιδέων προς τους φιλοξενούμενους Δημάρχους ήταν μια τσάντα με τοπικά προϊόντα εξαιρετικής παραγωγής και γεύσης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!