Χαλκίδα : Υπό την επίβλεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου οι εργασίες αναστήλωσης στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής- Η πρόοδος και ο χρόνος περάτωσης τους

Ο πανταχού παρών Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος, επιθεώρησε χθες το πρωί, τις αναστηλωτικές εργασίες στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευή συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη. Ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε από εκπροσώπους της επιστημονικής ομάδας και των εργαζομένων στα, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, αναστηλωτικά έργα εντός και εκτός του Ι. Ναού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evia online η αναστήλωση της παλαιοχριστιανικής βασιλικής της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος – που αποτελεί όχι μόνο ένα εμβληματικό λατρευτικό χώρο της Ορθοδοξίας μας και σημείο αναφοράς στην ζωή των Χαλκιδέων διαχρονικά, αλλά και ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής – σημειώνει αξιοσημείωτη πρόοδο που εντάσσεται στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Υπολογίζεται δε ότι σε 2 χρόνια το αργότερο θα δοθεί και πάλι ως τόπος προσκυνήματος στο χριστεπώνυμο πλήθος, συνεχίζοντας έτσι την μακραίωνη εμβληματική της παρουσία και υποδεχόμενη ως χώρος λατρείας και τις επόμενες γενιές των Ορθοδόξων Ελλήνων.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!