Χαλκίδα – “Δημήτρια”: Σήμερα η έναρξη των εκδηλώσεων με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Δαμάστας – Το πρόγραμμα

Για τριακοστή πρώτη συνεχόμενη χρονιά εφέτος θα πραγματοποιηθούν συν Θεώ οι εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», προς τιμήν του Αγίου Ένδοξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, προστάτου και εφόρου του ομωνύμου Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Χαλκίδος.

Η Έναρξη των φετινών «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» θα γίνει τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 στις 6μ.μ. με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Δαμάστας, η οποία φυλάσσεται στήν ομώνυμη Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας Φθιώτιδος και θα κομίσει στην Πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεων. 

Η ιερά πομπή θα ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 6μ.μ., προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστομου. Η πομπή θα κατευθυνθεί προς την πλατεία Ηρώων του Αγίου Νικολάου, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Δαμάστας.

Θα τελεσθεί Δέηση και προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο και εν συνεχεία η Λιτανεία θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου, όπου θα ακολουθήσει η Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας.

- Διαφήμιση -

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, οπότε και θα αναχωρήσει.

Καθημερινά θα τελούνται οι ιερές ακολουθίες, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα, το οποίο, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το παραλαμβάνει από τους Ιερούς Ναούς της Χαλκίδος, όπου ήδη διατίθεται.

Δείτε το πρόγραμμα που ακολουθεί:
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!