Β. Εύβοια: “Άστραψε και βρόντηξε” επικεφαλής συνδυασμού για την δημοτική αρχή – Τι συνέβη

Η Μαρία Νταλιάνη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης, με μια μακροσκελή ανάρτηση καταδικάζει τη συμπεριφορά του Δημάρχου Γιάννη Κοτζιά στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι στον εκπρόσωπο του συνδυασμού της.

Τι αναφέρει αναλυτικά

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης υποχρεούμαι ηθικά , συνειδησιακά, αλλά και επί της πραγμαση να καταδικάσω τη συμπεριφορά του επικεφαλής της δημοτικής αρχής στο τακτικό δημοτικό συμβούλιο, αλλά ταυτόχρονα και την ανεπαρκή αντιμετώπιση του συμβάντος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου , απέναντι σε έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο που στην παρούσα στιγμή εκπροσωπεί το συνδυασμό μας.
Καθόσον όλα είναι καταγεγραμμένα και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση το γεγονός, είναι ΑΠΑΙΤΗΤΗ το λιγότερο η ΔΗΜΟΣΙΑ συγγνώμη από τους υπεύθυνους προς τον κ. Δημόπουλο , χωρίς αυτό να αναιρεί από μέρους μας την κίνηση όλων των νόμιμων διαδικασιών…
Κυρίες και κύριοι ανεξάρτητα από αν είστε στην συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση οφειλατε να διασφαλίσετε τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και να καταδικάσετε την εν λόγω ενέργεια…
Θα κλείσω γράφοντας ότι:
«Ο ηθικός νόμος είναι κατά πολύ ανώτερος του γραπτού και αφορά σε ζητήματα μεγαλύτερης σημασίας.Ο άρχων μπορεί να είναι ασφαλής από τον γραπτό νόμο, όχι όμως και από τον ηθικό»
Αριστοτέλης
Η πολιτική όπως και η ίδια η ζωή, δεν μπορεί να υποκύψει σε μαθηματικούς κανόνες. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πρέπει να κινείται εντός πλαισίου ηθικής και νομιμότητας. Όμως, η αντιστοιχία της νομιμότητας με την ηθική δεν είναι αμφιμονοσήμαντη ενώ στην ασαφή διαχωριστική τους γραμμή βρίσκεται το νομότυπο, αυτό δηλαδή που είναι μεν – τυπικά – νόμιμο, αλλά δεν είναι και ηθικό.


Νταλιάνη Μαρία
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!