Β. Εύβοια: Η Κ. Καζάνη με ερώτησή της ζητάει επίσπευση διαδικασιών ενίσχυσης σεισμόπληκτων του δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας


Νέα παρέμβαση στο κοινοβούλιο από την Κατερίνα Καζάνη . Η βουλευτής Ευβοίας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρα και υπόψιν του Υφυπουργού Υποδομών κ. Ταχιάο, καθώς και προς τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κ Κικίλια, με θέμα «Επίσπευση διαδικασιών ενίσχυσης σεισμόπληκτων του δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας».
Η ερώτηση αφορά στην άμεση ανάγκη καταβολής της επιδότησης στους σεισμόπληκτους, από τον σεισμό της 3ης Νοεμβρίου, κατοίκους των περιοχών Μαντουδίου και Προκοπίου. Η βουλευτής τόνισε την ανάγκη επίσπευσης έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ, ώστε οι κάτοικοι των “κίτρινων” και “πράσινων” σπιτιών να προβούν στην επισκευή των οικιών τους, ώστε να καταστούν ξανά ασφαλή προς κατοίκηση.

Χαρακτηριστικά, ερωτώνται οι δυο Υπουργοί α) πότε αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιδότησης των σεισμόπληκτων κατοίκων και β) ποιες μορφές ενίσχυσης θα λάβει η επιδότηση αυτή και τι ύψους θα είναι.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!