Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού: Ο Σ(ι)ΤΑΡ silver alert Γ. Κοντζιάς- Ο Ν. Κοκλώνης – Το Just the 2 Of Us- Οι εκλογές- Τα τρικάκια και το Βουκουρέστι…

Της Μαρίας Καράπα

Δόξα Σοι Ο ΘΕΟΣ. Είχα αρχίσει να ανησυχώ για τον silver alert δήμαρχο της καρδιάς μας Ιωάννη Κοντζιά τον Α΄. Διότι τον είχα χάσει κυριολεκτικώς. Τι τηλέφωνα. Τι μηνύματα . Τίποτα . Όπως λέει και η αοιδός Έλενα Παπαρίζου “Αναπάντητες κλήσεις παντού”

Άσε που έχω μια υποψία ότι με έχει μπλοκάρει. Γιατί άραγε; Τέλος πάντων. Είμαι ευγνώμων στον Μεγαλοδύναμο που τον είδα, να χαίρει άκρας υγείας, περιστοιχισμένος από νεαρά παιδιά, σε σχηματισμό όμως , που προσομοιάζει με χορευτικό συγκρότημα, με τον ίδιο τον Σ(ι)ΤΑΡ στην μέση. Η κίνηση του δε όλο σκέρτσο. Τύφλα να έχει ο Μάικλ Τζάκσον. Οι άθλιοι κακεντρεχείς που λένε ότι έχει τα χέρια ανοικτά παρακαλώντας για κάποια ψήφο στις εκλογές τους παραδίδω εις το πυρ το εξώτερον.

Διότι αγαπητοί υπήκοοι η μοναδική Παμμέγιστη δημαρχάρα μας λάμπει κυριολεκτικά. Διερωτώμαι τι σπαταλάει το φως στην πλατεία. Αυτά τα άσπρα δε τον κολακεύουν τόσο. Να εγώ όλο καλά λόγια αλλά εκείνος. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τώρα που είπα ακρόαση. Ερωτώ με όλη την καλή διάθεση που με διακρίνει .

Αν βλέπατε την φωτό και δεν ξέρατε ότι ήταν υποψήφιος δήμαρχος -και απερχόμενος κατά τον ζηλιάρη (Δυο φορές Γιάννη) Μαραγιάννη- δεν θα ήταν φυσιολογικό, να σκεφτείτε ότι μόλις τελείωσε η πρόβα του, για να συμμετάσχει στο Just the 2 Of Us, -δεν τολμώ να σκεφτώ τίποτα λιγότερο- μαζί με τον επίσης λαμπερό Νίκο Κοκλώνη; ( χειροκρότημα παρακαλώ).

Αν κρίνω από την πόζα πάντως θα σάρωνε . Τώρα αυτά που λένε οι άθλιοι εμπαθείς, ότι η πόζα είναι ξεπατικοτούρα, του αειμνήστου αοιδού showman, Γιάννη Φλωρινιώτη, τα ακούω βερεσέ, καθώς είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Γιάννης ο Μεγαλοπρεπής και της καρδιά μας. είναι αυτόφωτος και δεν αντιγράφει υποδεέστερους καλλιτέχνες.

Επίσης είδα μια συλλεκτική φωτό με σακίδιο “λατέρνα εκλογική φτώχεια και φιλότιμο”. Τώρα στα γεράματα μάθε γέρο γράμματα. Συμβολικά ομιλώ, διότι είναι ολοφάνερο, ότι ο Άδωνης και ο Κοντζιάς είναι το ένα και το αυτό. Όχι κακεντρεχείς, μικροί το δέμας, δεν εννοώ τον Γεωργιάδη, αλλά αυτόν τον κανονικό της αρχαιότητας. Φτυστός είναι. Φράπα σκέτη.

Αλλά η φωτό με την τυχερή δημότισσα που είδε μπροστά της τον silver alert δήμαρχο -που και τάμα να το είχε κάνει δεν το πίστευε- είναι όλα τα λεφτά. Μόνο που την είδα ολίγον προβληματισμένη μήπως δεν τον γνώρισε – γιατί ακριβώς είναι και silver και alert- από διάφορες περιοχές του ιστορικού δήμου Ιστιαίας Αιδηψού; Όμως διώχνω ευθύς αμέσως από το μυαλό μου, τις σκέψεις του σατανά και τις ρίχνω εις το πυρ το εξώτερον .

Τώρα που είπα εξώτερον. Σε όσους εμπαθείς και μικροπρεπείς λένε – ότι αν κατέβαινε στο εξωτερικό και δη δήμαρχος Βουκουρεστίου θα τον γνώριζαν περισσότεροι, γιατί πιο πολλοί θα τον θυμούνται εκεί, παρά στην δήμο Ιστιαίας Αιδηψού- έχω να πω από τα βάθη της ψυχής μου.

“Αντί βρε αχάριστοι να κάνετε τον σταυρό σας, που θυσιάζεται και κατεβαίνει δήμαρχος στο δήμο σας, το πιο λαμπρό αστέρι της αυτοδιοίκησης της Ελλάδας, τι λέω τώρα; των Βαλκανίων, της Ευρώπης ολόκληρης, τολμάτε και του κάνετε και κριτική; Αιδώς Αργείοι “.

Πόσοι φτωχοί μικροί είσαστε, που θα πιάσετε εσείς στο στόμα σας, τον καλύτερο δήμαρχο και τον τιμιότερο όλων των εποχών. Τιμιότερος λέγω βεβαίως βεβαίως, αφού αν είναι δυνατόν, να ταυτιστώ, με κάποιους μικρούς και δειλούς που έριξαν Τρικάκια, που ανέγραφαν λέει για κάτι έκτακτους οικονομικούς ελέγχους.

Ντροπή σας και μόνο που το σκεφτήκατε. Η έννοια Κοντζιάς και εντιμότητα είναι το ένα και το αυτό. Είμαι σίγουρη μάλιστα, ότι επειδή δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω -εννοώ κατηγορία -θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και ως γίγαντας της ηθικής και της εννόμου τάξεως, θα βγάλει ανακοίνωση που θα διαψεύδει κατηγορηματικά την προβοκάτσια.

Όλα έχουν ένα όριο. Αρκετά. Είπαμε κριτική αλλά αυτό ξεπερνάει τα πάντα. Έλεγχος για κακοδιαχείριση στο δήμο κόσμημα και διαμάντι μαζί ; Βγες δήμαρχε της καρδιάς μας. Λαμπερό διαμάντι της Αυτοδιοίκησης. Πανέμορφε και μοναδικέ απάντησε στους τρικακαδόρους και τις άθλιες φήμες -όχι με κλακαδόρους αλλά- με επίσημη ανακοίνωση από το δημαρχικό μέγαρο. Ότι δεν υφίσταται κανένας έλεγχος . Ότι η λάσπη δεν κολλάει στον Κοντζιά, ούτε όταν με καπέλο καουμπόικο κυκλοφορεί, αλλά και ούτε όταν, με HOGAN -ανάμεσα στις λακκούβες- στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, περπατεί….

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!