Δημοσκόπηση ΜARC: Στο 35% η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, υποχωρεί το ΠΑΣΟΚ


Σταθερά στην πρώτη θέση και με μεγάλη διαφορά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη δεύτερη θέση που το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει τις τελευταίες 50 ημέρες σημαντική υποχώρηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάμπτει και παίρνει διαφορά στη διεκδίκησή της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,8%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,5% και η Ελληνική Λύση με 9%. Η Πλέύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 3,1% και η ΝΙΚΗ 3%.

Κάτω από το ποσοστό του 3% μένουν οι Σπαρτιάτες με 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,7%, το ΜΕΡΑ25 με 2,5% και οι Δημοκράτες με 2,2%.

Η κυβερνητική παράταξη διατηρεί βάσιμες ελπίδες να περάσει πάνω από τον πήχη του 2019, που είναι ο ανεπίσημος εκλογικός στόχος εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33,12% και ήταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,37%, ενώ στην παρούσα συγκυρία προσεγγίζει δημοσκοπικά το 35% και αποσπά προβάδισμα 21,5 μονάδων.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!