Εκλογές 2023 – Γιώτα Τριγώνη: “Ο κόσμος έχει ανάγκη από πράξεις και όχι από λόγια- Ανάπτυξη μέσω επενδύσεων το όραμά μου”!

Της Μαρίας Καράπα

Συνάντησα την Γιώτα Τριγώνη δια ζώσης στο σημείο όπου τα “τρελά νερά” αγνοούν τους κανόνες της φυσικής, στην γέφυρα του Ευρίπου. Την γνώριζα όπως και οι περισσότεροι μέσω των πολλών δημοσιευμάτων και του αεικίνητου αποτυπώματος της σε life style περιοδικά -ως η οδοντίατρος των επωνύμων-, αλλά και ως στέλεχος της ΝΔ κυρίως στον τουρισμό.

Δεν γνώριζα ότι κατάγεται από την Εύβοια και ως Ευβοιώτισσα αιφνιδιάστηκα ευχάριστα όταν το διάβασα σε ανύποπτο χρόνο αλλά έως εκεί. Να μαι όμως τώρα απέναντι της. Είναι πια υποψήφια βουλευτής της ΝΔ και … κραδαίνω το κινητό εν είδη μαγνητοφώνου -όπλου με στόχο να γίνω σοφότερη και να καταστήσω και εσάς σοφότερους και σοφότερες εξ αντανακλάσεως. Ξεκαθάρισα στην Γιώτα Τριγώνη ότι οι ωραιοποιήσεις μου προκαλούν αλλεργία και οι ερωτήσεις θα είναι τσεκουράτες…

Αίφνης αφού μου χαμογέλασε με το ζεστό χαμόγελο που την διακρίνει και όχι το επιτηδευμένο που δυστυχώς συναντώ συχνά στην πολιτική ζωή, μου απάντησε:

“Αυτό επιθυμώ και εγώ καθώς ξέρω με ποια μιλάω κα Καράπα και για αυτό επέλεξα να μιλήσω χωρίς φόβο, που δεν με διακρίνει, αλλά με το πάθος της αλήθειας.

Μάλιστα σκέφτηκα ενδιαφέρουσα απάντηση . Το τέμπο και ο τόνος δεν πρόδιδε επαναλαμβανόμενη ατάκα. Ωραία! Θα δούμε λοιπόν.

Λατρεύω τις προκλήσεις, τις ανοικτές συζητήσεις και σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω άγνοια κινδύνου μου απάντησε  αβίαστα.  Ούτε στο τι ευθύνη ανέλαβα ούτε σε ποια δημοσιογράφο μιλάω και σε ποια μέσα "Σας παρακολουθώ και εγώ", μου απάντησε.  

Μόνο που εγώ δεν ζήτω ψήφο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια αλλά κάθε μέρα για το evia online και το evia woman, επέστρεψα το λεκτικό σέρβις. Μάλιστα σας ενημερώνω ότι 321 χιλιάδες μας ψήφισαν μόνο τον τελευταίο μήνα για να ενημερωθούν άρα έχετε πεδίο δόξης λαμπρό για να μιλήσετε να σκεφτούν και να σας κρίνουν.

  • Ξεκινάμε, μου λέει με αδημονία και βεβαιότητα που δεν συνάδει με πρωτοεμφανιζόμενη υποψήφια!

Ξεκινάμε !

Από που κρατάει η σκούφια της Γιώτας Τριγώνη; 

Η ρίζα μου κα Καράπα είναι γερή και βρίσκεται στη Βόρειο Εύβοια και συγκεκριμένα στο Αγριοβοτάνι. Όσον αφορά την σκούφια μου την πετάω διαχρονικά όταν πρόκειται να επισκεφτώ τον τόπο μου που από μικρό παιδί μαζί με τα αδέρφια μου ερχόμασταν στο εξοχικό μας . Μάλιστα ο αδερφός μου ο ένας έχει οδοντιατρείο στην Ιστιαία.

Πόσα αδέρφια;

Είμαστε τρία αδέρφια όλοι στον τομέα της οδοντιατρικής. Εγώ τα τελευταία 13 χρόνια είμαι στο πολιτικό στίβο αλλά και στον επιχειρηματικό ως ξενοδόχος.

Μεγαλώσατε με μεγάλη οικονομική άνεση, πως μπορείτε να καταλάβετε τους απλούς πολίτες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος κακεντρεχής;

Μάθαμε κα Καράπα από πολύ μικρά παιδιά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σ’ αυτή τη ζωή αν δεν παλέψεις δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα όπως επίσης μάθαμε να αγωνιζόμαστε. Γι’ αυτό το λόγο και τα τρία παιδιά σπουδάσαμε, δουλεύουμε πολύ σκληρά και στηριζόμαστε στις δικές μας πλάτες.

Είσαστε η επιστράτευση της τελευταίας στιγμής για τη ΝΔ  ή ήταν συνειδητή επιλογή;

Απόλυτα συνειδητή επιλογή κι από μένα και από τον πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ολόψυχα θέλω να τον ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσε να μπορέσω και εγώ από την πλευρά μου να προσφέρω στο Νομό της Εύβοιας το καλύτερο δυνατό για όλες τις γενιές.

Κομματικό στέλεχος με θέσεις Ευθύνης χρόνια στη ΝΔ. Mπορείτε να μας κάνετε μια απογραφή … προσφοράς και θέσεων; 

Είμαι 13 χρόνια στη Νέα Δημοκρατία. Έχω υπάρξει τομεάρχης Δωδεκανήσων τομεάρχης τουρισμού τομεάρχης Ευρυτανίας γενική γραμματέας τουρισμού Και πολλών ακόμα θέσεων.

Ήρθατε στην Εύβοια ως υποψήφια για να μείνετε ή απλώς κάνατε ένα πέρασμα για το βιογραφικό σας; 

Ήρθα στην Εύβοια για να μείνω και να δουλέψω σκληρά στηρίζοντας τον τόπο και κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη. Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε ένα πλάνο Ανάπτυξης για όλο το νομό καλύπτοντας μέχρι και το πιο μικρό χωριουδάκι.

 Πως θα βοηθήσετε τον τόπο καταγωγής σας και τους ανθρώπους; Έχετε σχέδιο ή βλέποντας και κάνοντας;

Έχουμε μάθει ως οικογένεια να βοηθάμε και γι’ αυτό το λόγο βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή να μπορέσω και εγώ από τη δική μου πλευρά να βοηθήσω στο μέγιστο βαθμό όλους όσους έχουν ανάγκη Και όχι μόνο …Γνωρίζω πολύ καλά τι ακριβώς χρειάζεται ο Νομός μας και είμαι εδώ για να μπορέσω να σταθώ δίπλα σε κάθε πολίτη που με χρειάζεται.

 Είστε πολυάσχολη είτε λόγω επαγγελματικών η κομματικών υποχρεώσεων. Είστε όμως και μητέρα.
Τα προλαβαίνετε όλα με δεδομένο ότι η ημέρα έχει 24 ώρες;

Δυστυχώς το 24 ωρο δεν μου φτάνει, αλλά προσπαθώ να είμαι δίπλα στο παιδί μου και στον σύζυγό μου στον μέγιστο βαθμό.


Το μήνυμα στους Ευβοιώτες και στις Ευβοιώτισσες ποιο είναι;   

Η Εύβοια που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε κατάματα όλα τα προβλήματα. Ο κόσμος έχει ανάγκη από πράξεις και όχι από λόγια. Είναι καιρός πλέον να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη με σοβαρότητα . Σε ότι με αφορά οι επενδύσεις και ανάπτυξη του νόμου είναι στο δικό μου πλάνο και το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Οι Ευβοιώτες και οι Ευβοιώτισσες θα πρέπει να ψηφίσουνε με γνώμονα τις ανάγκες του νομού και την αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος.

Το διακύβευμα των εκλογών ποιο είναι;

Είναι κρίσιμο γιατί αφορά το μέλλον και των παιδιών μας και συνίσταται στο εάν η πατρίδα μας θα γυρίσει στο παρελθόν η θα συνεχίσει την πορεία προς το μέλλον με την κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έκανε την Ελλάδα μας αξιοσέβαστη παγκοσμίως και την έβαλε και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.

- Διαφήμιση -

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!