Εκλογές 2023-Η επανακαταμέτρηση στο Ηράκλειο – Οι 8 ψήφοι στην Εύβοια-Οι Σπαρτιάτες και η πιθανή ανατροπή στις έδρες – θα κινδυνεύσει η Καραμπατσώλη;

Ο Γρηγόρης Πασπάτης, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε μέσω της δικηγόρου του, Γαριφαλιάς Βιδάκη, αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ηράκλειο, με την απόφαση να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανακατανομής των εδρών.

Η αίτησή του αφορά στις τις ψήφους του κόμματος «Σπαρτιάτες», όπως αναφέρει το Cretalive. Έτσι, υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανακατανομή των εδρών και, τελικά, βουλευτής να εκλεγεί ο κ. Πασπάτης από τη Νέα Δημοκρατία και το Ηράκλειο να μην έχει βουλευτή από το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Το Ηράκλειο, η Εύβοια και οι 8 ψήφοι διαφορά

Ο Γρηγόρης Πασπάτης θα κέρδιζε την έδρα όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, στην περίπτωση που οι «Σπαρτιάτες» έπαιρναν ακόμα οκτώ ψήφους στην Εύβοια, οπότε θα έβγαζαν εκεί την έδρα αντί για το Ηράκλειο. Στη μία περιφέρεια (το Ηράκλειο) οι «Σπαρτιάτες» έλαβαν 5.773 ψήφους, στην άλλη (την Εύβοια) 5.765 ψήφους.

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει αν τελικά κερδίσει την έδρα ο κ Πασπάτης. Αυτό θα επηρεάσει την εκλογή της Κωσταντίνας Καραμπατσώλη σε περίπτωση που οι Σπαρτιάτες έχουν πάρει λιγότερους ψήφους στο Ηράκλειο και περισσότερους στην Εύβοια ; Μήπως δεν θα έχουν έδρα στο Ηράκλειο οι Σπαρτιάτες και την πάρουν στην Εύβοια οπότε γυρίσει στην Δέσποινα Γιακομίδου ; Θα φανεί στο αμέσως προσεχές διάστημα .

Παράλληλα, αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Η διαδικασία στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου θα αρχίσει την ερχόμενη βδομάδα παρουσία προέδρου Πρωτοδικών. Θα έχουν συγκροτηθεί 20 συνεργεία και θα γίνει παρόντων των ενδιαφερομένων.

Με πληροφορίες από Cretalive

Πηγή : iefimerida.gr

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!