Εύβοια: Ελλιμενισμός του αντιτορπιλικού “Βέλος” στο λιμάνι της Κύμης – Τι απάντησε σχετικά ο Υπουργός Ν. Δένδιας

Θετική είναι η εξέλιξη σχετικά με τον ελλιμενισμό του αντιτορπιλικού ‘Βέλος’. Το λιμάνι της Κύμης συμπεριλαμβάνεται στις θέσεις που εξετάζονται, ήταν η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια Νικόλαου στην σχετική ερώτηση που είχε θέσει η Βουλευτής Κατερίνα Καζάνη.

Με αφορμή το ρήγμα στην πρύμνη του πλοίου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, η βουλευτής έκρινε σκόπιμο να εξεταστεί η μεταφορά του στον τόπο καταγωγής του κυβερνήτη του πλοίου, Νικόλαου Παππά, την Κύμη, θέτοντας σχετική ερώτηση στον Υπουργό 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αξιολόγησης των δυνητικών θέσεων ελλιμενισμού, συμπεριλαμβανομένης και της θέσης στον λιμένα Κύμης, στην οποία συνεκτιμώνται όλες οι παράμετροι, προκειμένου να υποβληθεί σχετική εισήγηση για τη λήψη της τελικής απόφασης, όσον αφορά στην περιοχή ελλιμενισμού του Α/Τ ΒΕΛΟΣ.


Πάγια μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) αποτελούν η ασφάλεια, η συντήρηση και η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).


ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!