Εύβοια: Ο κατά Γιάννη Μαραγιάννη απερχόμενος… Μαυρογιαλούρος (Γιάννης Κοντζιάς ) -Οι πληγέντες στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και τα “εκλογικά κροσέ”

Της Μαρίας Καράπα

Έχουν απομείνει μόνο 30 μέρες για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και σε όλη την Εύβοια έχουν ξεκινήσει οι μονομαχίες μεταξύ των νυν δημάρχων και εκείνων που διεκδικούν την Δημαρχία. Λογικό είναι ότι όσο πλησιάζει η ημέρα που θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός να ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο.

Ο εξαφανισμένος (τον αναζητούμε με μηνύματα και τηλέφωνα ) Δήμαρχος ενεφανίσθη όπως πληροφορήθηκα σήμερα με μια ανακοίνωση εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου Γιάννη Μαραγιάννη τον οποίο κατακεραύνωνε εμμέσως πλην σαφώς χωρίς να πει το όνομά του γιατί τόλμησε ένα υποψήφιος -του Μαραγιάννη- να σχολιάσει σκωπτικά την διαδικασία των αιτήσεων αποζημίωσης των πληγέντων .

Ο silver alert δήμαρχος της καρδιάς μας εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση ομολογουμένως πολύ πρωτότυπη που έλεγε μεταξύ άλλων διαδικαστικών ότι : Όποιος εκ των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel θέλει να κάνει αίτηση για αποζημίωση να πάει στο γραφείο δημάρχου!

Ένας σύμβουλος διερωτήθηκε αν είναι νόμιμη η όλη η διαδικασία. Ποιος είδε τον silver alert δήμαρχό μας και δεν τον φοβήθηκε. Επειδή ως γνωστόν δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του -που οι κακεντρεχείς λένε ότι το έχει φέρει από τα Καρπάθια όρη-έκανε ο ίδιος ποστάρισμα. Η συγκίνησή μου δεν περιγράφεται.

Όπως θα διαπιστώσει και ο πλέον καλοπροαίρετος το γραφείο δημάρχου έγινε αιφνιδίως επιτροπή του δήμου.

Αδυνατώ να καταλάβω πάντως γιατί ο… εν αναμονή όπως λένε οι εμπαθείς δήμαρχος Γιάννης Μαραγιάννης “χτύπησε σαν το χταπόδι” τον αγαπητό καίτοι συνονόματό του δήμαρχο Γιάννη Κοντζιά και δεν αντιλήφθηκε απλώς την καλή του πρόθεση να πει βρε αδερφέ ένα παρηγορητικό λόγο ο ίδιος, ή στενοί του συνεργάτες, σε όσους επλήγησαν δια ζώσης.

Αλλά αυτά είναι. Πας να κάνεις το καλό και να πέσουν να σε φάνε. Το γεγονός ότι έμειναν λίγες μέρες μέχρι τις εκλογές είναι απλώς μία καθαρή σύμπτωση. Όπως και το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων τελειώνει στις 6 Οκτωβρίου . Άλλη μία σύμπτωση διαβολική αφού οι εκλογές είναι στις 8 Οκτωβρίου . Τώρα γιατί ο Δήμος Λαμιέων – όπως λέει ο εν αναμονή Μαραγιάννης- έχει ημερομηνία λήξεως της υποβολής των δηλώσεων το Νοέμβριο προφανώς είναι ένα ερώτημα.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε. Εμείς θα επιχειρήσουμε να επικοινωνήσουμε εκ νέου με τον silver alert δήμαρχο της καρδιά μας, γιατί μας οφείλει μία απάντηση για το αν ισχύει αυτό που λένε οι κακεντρεχείς, ότι η άσφαλτος με την λακκούβα και την κίτρινη καρέκλα που δημοσιεύσαμε, είχε πέσει μόλις πριν από δύο μήνες.

Έπίσης δημοσίως ζητάμε μία συνέντευξη απο τον Γιάννη Κοντζιά για να μας πει τις απόψεις του εφ όλης της ύλης. Θα αναμένουμε με χαρά. Όπως επίσης θα πάρουμε εφ όσον το επιθυμεί συνέντευξη και από τον έτερο διεκδικητή υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μαραγιάννη.

Το βέβαιο είναι ένα. Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού θα εκλεγεί ένας Γιάννης…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!