Εύβοια: Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα – Τι αλλάζει σε αυτές τις εκλογές

Από το πρωί της Κυριακής 8/10 στις 7:00 θα ανοίξουν οι κάλπες για της αυτοδιοικητικές εκλογές στην Εύβοια, ώστε να αναδειχθούν οι αιρετοί στην Περιφέρεια και στους Δήμους.

Η πρώτη “καθαρή” εικόνα θα μεταδοθεί γρήγορα, καθώς παρότι η κάλπες θα είναι δύο (Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές) η ροή των αποτελεσμάτων θα “φεύγει” από τα τάμπλετ με τα οποία είναι εφοδιασμένοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, δήλωσε το Σάββατο (07/10) στον ΣΚΑΪ:

«Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαλογή των ψηφοδελτίων και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των υπερσυνδυασμών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα στείλει ηλεκτρονικά το πρώτο αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι επιβεβαιωμένο. Υπολογίζουμε ότι το πιο μικρό τμήμα θα δώσει το αποτέλεσμα γύρω στις 19:45. Εικόνα θα έχουμε μετά τις 21:00 – 21:30» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι «σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει κατάλογος ετεροδημοτών, ο καθένας θα πάει να ψηφίσει στον τόπο που είναι εγγεγραμμένος».

Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει 12 ώρες. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές 07:00-19:00, εκτός κάποιων περιπτώσεων όπου θα υπάρχουν ουρές έξω από κάποιο εκλογικό τμήμα, όπου συνήθως δίνεται παράταση λίγων λεπτών, κάτι που αποφασίζει ο εκάστοτε δικαστικός αντιπρόσωπος.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!