Εύβοια-Σκύρος : Oι ανεμογεννήτριες -Ο Ν. Μαυρίκος -Η διάψευση του δημοσιεύματος του evima.gr -Όλη η αλήθεια στη συνέντευξή του ! (Αποκλειστικό)

Της Μαρίας Καράπα

Είναι γεγονός ότι το θέμα των ανεμογεννητριών ταλανίζει τους κατοίκους της Εύβοιας αλλά και της Σκύρου. Οι αντιδράσεις πολλές από τους κατοίκους και των δύο νησιών. Οι δε κινητοποιήσεις διαρκείς!

Στην Εύβοια εγκαταστάθηκαν σε κάποια σημεία του νησιού. Παρ όλα αυτά, όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, συμμετέχουν δυναμικά φορείς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως συνέβη στην μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση στην Χαλκίδα στις 13/11/2022.

Ο Δήμαρχος της Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, γνωστός πολέμιος της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση- διάψευση στο δημοσίευμα του evima.gr, που τον εμφάνιζε να εμπλέκεται σε συζητήσεις και “πιέσεις” προς την κατεύθυνση  εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νησί, με στόχο την δωρεάν διάθεση ρεύματος στους κατοίκους.

Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας παραχώρησε μια συνέντευξη με ξεκάθαρα μηνύματα αποφασιστικά και αιχμηρά προς κάθε κατεύθυνση. Κυρίαρχο στοιχείο πλην της κάθετης αντίδρασής του στο ενδεχόμενο εγκατάστασης ανεμογεννητριών, η αγάπη του για το νησί του και τους συμπατριώτες του. Το βέβαιο είναι ότι η πορεία και η στάση ζωής του καθενός μας καταγράφεται με πράξεις στο βιβλίο της ζωής και όχι με εκτιμήσεις . Άλλωστε είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε όλοι...

Μ.Κ: κ. Μαυρίκο, ποια είναι αλήθεια και ποιός ο “δράκος” στο δημοσίευμα που ανέφερε ότι τελούσε εν γνώση σας το ενδεχόμενο να δίνετε δωρεάν ρεύμα στους κατοίκους της Σκύρου από ανεμογεννήτριες που προφανώς θα είχαν τοποθετηθεί στο νησί σας.

Ν.Μ: κα. Καράπα, δεν ισχύει επ ουδενί κάτι τέτοιο. Να το ξεκαθαρίσω μια για πάντα. Οποιοσδήποτε επιχειρήσει με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όποιος και αν είναι, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, όσα χρήματα και αν έχει, να εξαγοράσει το μέλλον των παιδιών μας θα αποτύχει οικτρά. Κανείς δεν θα μας κάνει να προδώσουμε τους αγώνες που κάναμε όλοι μαζί για το νησί μας. Πρέπει να σας πω – και λυπάμαι γι΄αυτό – ότι δεν τηρήθηκε καμία δεοντολογία στο ρεπορτάζ του evima και της Κας Ρέτσα, γεγονός που της το επισήμανα και τηλεφωνικώς. Εγώ ξέρω ότι όταν πρόκειται να δημοσιευθεί κείμενο που αφορά ένα πρόσωπο και μάλιστα δημόσιο ρωτάς την γνώμη του ενημερώνεται και αν επιμείνεις στην δημοσίευση φιλοξενείς και την άποψή του. Αλλιώς είναι επιεικώς κακεντρεχής η συμπεριφορά αυτή. Αντιθέτως ήρθα προ τετελεσμένων που με προσβάλλουν ως Σκυριανό πρώτα και μετά ως Δήμαρχο. Όσο για τον…Δράκο που λέτε όποιος και αν είναι η κρύβεται από πίσω, του λέω ότι: Προστάτης του αγαπημένης μας Σκύρου είναι ο Άγιος Γεώργιος που σκοτώνει τον δράκο. !

Μ.Κ: Υπάρχει όμως και μια φράση που λέει “ποτέ μη λες ποτέ “.

Ν.Μ: Υπάρχει πράγματι αλλά δεν αφορά εμένα για το θέμα αυτό. Απαντάω ευθαρσώς . ΠΟΤΕ κα Καράπα. ΠΟΤΕ ! Εμένα με λένε Νίκο Μαυρίκο. Αγαπώ το νησί μου όπως την ζωή μου, γιατί εδώ ξεκίνησα την ζωή μου και θα συνεχίζω να ζω εδώ στον τόπο μου όσο θέλει ο θεός. Τονίζω σε όσους δεν με ξέρουν ή κάνουν πως δεν με ξέρουν ότι έχω λόγο και πρόσωπο. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να παίζει με την αγάπη μου για το νησί μου και το όνομά μου. Για εμένα και τα δυο είναι ένα και το αυτό. Ελπίζω στο μέλλον να μην χρειαστεί να απαντήσω σε οποιονδήποτε για οποιοδήποτε ανυπόστατο -αποκλειστικό μάλιστα- δημοσίευμα και να χρησιμοποιήσω άλλη οδό.

Μ.Κ: Είπατε ότι δεν υπήρξε διασταύρωση από το site . Γιατί πιστεύετε ότι δεν συνέβη αυτό; Μήπως είναι ένα λάθος από κεκτημένη ταχύτητα;

- Διαφήμιση -

Ν.Μ: Κα Καράπα, είστε έμπειρη και έγκριτη δημοσιογράφος και καταλαβαίνετε νομίζω όπως και όλοι όσοι έχουν τον κοινό νου ότι όλα έχουν την σημασία τους και ο τρόπος και ο χρόνος.

Μ.Κ: Υπονοείται ότι μπορεί να μην είναι λάθος ή τυχαίο εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών;

Ν.Μ: Όλα τα σκέφτομαι όπως και οι υπερήφανοι συμπατριώτες μου που ήδη συνομίλησα. Επισημαίνω και πάλι. Τετελεσμένα δεν θα δεχτούμε από κανέναν για το νησί μας. Είμαστε μια γροθιά. Οι αγώνες μας είναι γνωστοί και θα τους συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες στην Σκύρο.

Μ.Κ. Σας ευχαριστώ κ. δήμαρχε για τις διευκρινήσεις.

Ν.Μ. Εγώ ευχαριστώ κα Καράπα για την συνομιλία μας που αποκαθιστά και αναδεικνύει την αλήθεια.

Ακολουθεί η απάντηση του Δήμαρχου Σκύρου στο δημοσίευμα:

Με έκπληξή μου σήμερα το πρωί σε άρθρο της κας Ρέτσα στο evima της Εύβοιας, πληροφορήθηκα ότι αναρτήθηκε δημοσίευμα που εμπλέκει το όνομά μου ως Δημάρχου Σκύρου  σε συζητήσεις και “πιέσεις” προς την κατεύθυνση  εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νησί της Σκύρου, με στόχο την δωρεάν διάθεση ρεύματος στο Νησί.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι τελείως ψευδής και ουδέποτε είχα συγκεκριμένη πληροφορία στο εν λόγω θέμα , το οποίο αφορά σύσσωμο τον Σκυριανό Λαό.

Οι Δημότες της Σκύρου και εγώ προσωπικά εμμένουμε στις αρχικές μας θέσεις και απόψεις όσον αφορά στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Νησί μας. Ως εκ τούτου παρακαλώ πολύ όπως διευκρινιστεί άμεσα και δημοσιευθεί σχετική διευκρίνιση στο θέμα της μη εμπλοκής μου, όσον αφορά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Μονομερείς δημοσιεύσεις αυτού του περιεχομένου με προσβάλλουν προσωπικά, θίγουν την εικόνα και την πολιτική μου αξιοπιστία αλλά συγχρόνως προσβάλλουν και τον αγώνα όλου του Σκυριανού λαού στο μείζον θέμα εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

Με τιμή

Νικόλαος Μαυρίκος

Δήμαρχος Σκύρου

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!