Εύβοια: Το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας για το Εφετείο κατέθεσε η Κατερίνα Καζάνη στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, η Βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Καζάνη, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ως αναφορά το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του Εφετείου Ευβοίας και μεταφοράς των εργασιών του στην Λαμία, στα πλαίσια της αναθεώρησης του Δικαστικού Χάρτη.
Η περιοχή της Εύβοιας και της Σκύρου, εξυπηρετείτο από το 2001 ως το 2011 από την μεταβατική έδρα του Εφετείου Αθηνών στην Χαλκίδα. Το 2011, το Υπουργείο έκρινε την αναγκαιότητα λειτουργίας αυτοτελούς Εφετείου, λαμβάνοντας υπόψιν την μορφολογία του νομού και το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, χαρακτηριστικά που δεν έχουν μεταβληθεί με το πέρας των δώδεκα ετών. Επιπροσθέτως, έχει καταμετρηθεί αύξηση του πληθυσμού, τόσο του δήμου Χαλκιδέων, όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά του Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Εφετείο Ευβοίας παραμένει σταθερά λειτουργικό και παραγωγικό στην διεκπεραίωση των υποθέσεων, πολιτικών και ποινικών. Χαρακτηριστικά, εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο αριθμό υποθέσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οποιαδήποτε απόφαση κατάργησης του Εφετείου Ευβοίας, ή έστω μετατροπής του σε μεταβατική έδρα, θα αντιτάσσεται στο συμφέρον των κατοίκων της Εύβοιας και της Σκύρου καθώς θα δυσχεραίνει την πρόσβαση τους στις δικαστικές υπηρεσίες.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!