Εύβοια: Φωνές διαμαρτυρίας για την …ορθή επανάληψη των σταυρών των υποψηφίων συμβούλων από το Πρωτοδικείο

Τοιχοκολλήθηκε η πολυαναμενόμενη ορθή επανάληψη της σταυροδοσίας των υποψηφίων συμβούλων, του Δήμου Χαλκιδέων, Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, μετά από τον έλεγχο των ψήφων, ύστερα από σχετικά αιτήματα υποψηφίων συμβούλων.

Μόνο που δεν φαίνεται ότι είναι η ορθή και η τελική . Ήδη ακούγονταν φωνές διαμαρτυρίας στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου για λάθη στις νέες λίστες . Το evia online γνωρίζει τουλάχιστον 3 περιπτώσεις που διαμαρτύρονται υποψήφιοι. Χαρακτηριστική η περίπτωση μίας εξ αυτών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας ενώ της είχαν μετρήσει 17 ψήφους τελικά μετά τον επανέλεγχο στον εκλογικό σάκο τμήματος του Δήμου Χαλκιδέων καταμετρήθηκαν 32 ! Ενώ έλαβε τις διαβεβαιώσεις των υπαλλήλων του Πρωτοδικείου ότι θα αναρτηθούν κανονικά στην ορθή επανάληψη, οι ψήφοι δεν αναρτήθηκαν. Επικράτησε πανδαιμόνιο με εκπροσώπους του πρωτοδικείου να λένε “ότι κουράστηκε η κοπέλα και έκανε λάθος . ¨Οτι είναι δικό μας λάθος και θα διορθωθεί στα τελικά αποτελέσματα.”

Συγγενείς της εξοργισμένης και δικαίως υποψηφίου που με την νέα καταμέτρηση εκλέγεται ζήταγαν χαρτί από τους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου. “Δεν σας δίνουμε δεν γίνεται απαγορεύεται. Θα το διορθώσουμε. ”

Σύμφωνα με την διορθωμένη κατάσταση -που τελικά δεν είναι ακριβώς ορθή επανάληψη- δεν υπάρχουν αλλαγές ως προς τους συμβούλους που εκλέγονται, αλλά υπάρχουν στην σειρά των υποψηφίων.
Από χθες έχει ξεκινήσει και η νέα προθεσμία των πέντε ημερών για να καταθέσουν αιτήματα για έλεγχο ψήφων οι υποψήφιοι σύμβουλοι.


Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο να επικυρώσει τα αποτελέσματα της ορθής επανάληψης και αυτών της περασμένης Τετάρτης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία των ενστάσεων.
Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Καλά ξεμπερδέματα αφού χάνει ο υποψήφιος την ψήφο και η ψήφος τον υποψήφιο…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!