Εύβοια – Θ.Ζεμπίλης: “Το εφετείο όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα ενισχυθεί και με τη Βοιωτία”


Σημαντική η δήλωση του Βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη στην Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας για το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη, που διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ότι το Εφετείο Εύβοιας όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά ότι θα μεγαλώσει και θα ισχυροποιηθεί, καθώς στην εφετειακή του περιφέρεια θα υπαχθεί και ολόκληρη η Βοιωτία. Συγκεκριμένα, είπε:

«Η Εύβοια ήταν η πρώτη περιοχή που κινητοποιήθηκε για το νέο δικαστικό χάρτη. Κατορθώσαμε ,έτσι, όχι μόνο να μην καταργηθεί το Εφετείο της Εύβοιας αλλά να ενισχυθεί, αφού στην εφετειακή του περιφέρεια θα υπάγεται πλέον ολόκληρη η Βοιωτία και όχι μόνο η περιοχή της Θήβας.


Εάν δεν συνέβαινε αυτό και το Εφετείο περιοριζόταν στα γεωγραφικά όρια του νομού μας θα ήταν θνησιγενές. Σε επόμενη φάση θα έκλεινε. Στην διευρυμένη σύσκεψη υπό τον κ. Μπούγα επέμεινα να γίνει ορθή γεωγραφική κατανομή μεταξύ των δύο εφετείων. Η Φωκίδα και η Ευρυτανία να πάει στην Λαμία και η Βοιωτία να έρθει ολόκληρη στην Χαλκίδα. Στην περίπτωση αυτή θα λειτουργεί μεταβατική έδρα του Εφετείου Εύβοιας στην Θήβα»

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!