Η Έλενα Βάκα- Το πάρτυ- Ο Γιώργος Σπύρου -Η επανακαταμέτρηση -Ο …μαγικός λαγός και ο Johnnie ο Walker…

Της Μαρίας Καράπα

Υπήκοοι της Helen Vakas-Antoinette… Θέλω να σας πω ότι προχθές το βράδυ συγκινήθηκα. Το ομολογώ. Η καλύτερη δήμαρχος όλων των εποχών, εόρτασε τη νίκη της στις εκλογές, με το ασύλληπτο ρεκόρ των 76 ψήφων plus στο 43% (χειροκροτήματα) μετά από ένα βράδυ που οι ταινίες του Χίτσκοκ, θύμιζαν απλώς παιδική χαρά .

Η ξανθομαλλούσα, σκασμένη από το άγχος κοπελιά, έβγαλε όλη την αγωνία, στο πάρτυ της πύρρειου νίκης της ,όπου το βακ(χ)ικό πλήθος, εόρτασε με μουσική, αναμμένους πυρσούς , καριόκες και drink. Επειδή είσαστε εμπαθείς σας προλαβαίνω. Όχι δεν υπήρχαν εργολάβοι, εμφανώς πάντως. (Σε γλυκά πάντα αναφέρομαι.)

Ομως το show της “Πούλιας και του Αυγερινού” της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν μοναδικό. Τύφλα να έχει η Τζένιφερ Λόπεζ στην σκηνή. Οι πυρσοί που άναψαν, άλλο να σας το λέω και άλλο να το βλέπετε. Έψαξα για φωτο και βρήκα κάτι top αλλά ήταν αποκλειστικά πατενταρισμένες. Κρίμα θα μένατε όπως λέει και μια φίλη μου… “αφώνου γωνία.”

Σας μεταφέρω νοερά το κλίμα. Η καλύτερη δήμαρχος από ιδρύσεως της ψωροκώσταινας, με χαμόγελο που θα το ζήλευε και ο… joker , οι φαν να παραληρούν γιατί ακόμα δεν μπορούν να το πιστέψουν ότι έπιασαν το “τζόκερ” και οι καριόκες να γίνονται ανάρπαστες. Η δήμαρχος της καρδιάς μας. Ω η αγαπημένη Δήμαρχός μας . Να αγκαλιές. Να φιλιά και να λέει με χαριτωμενιά στους αντιδημάρχους “θα σας πιέζω όπως κάνω πάντα”. Μάλιστα υπήκοοι.

Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.” Για την επανακαταμέτρηση που ζήτησε ο Γιώργος Σπύρου έρεβος.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη που θα χαλάσω “το μια ωραία ατμόσφαιρα,” αλλά θα ενημερώσω αρμοδίως, με αίτηση του νόμου 105 και με χαρτόσημο που απεικονίζει την κάλπη, ότι η επανακαταμέτρηση, θα ξεκινήσει όπως πληροφορήθηκα την Πέμπτη. Ψήφο, ψήφο και πρακτικό, πρακτικό. Κάτι βρε παιδί μου σαν το τραγούδι, του αοιδού και αειθαλούς Δάντη που άδει “κάτι για πόντο πόντο.”

Εκεί στο στρατόπεδο του Σπύρου, βρε παιδί μου πάλι είναι σφόδρα αισιόδοξοι, (γιατί άραγε;) ότι το γλέντι που έκανε η Helena, ήταν αποχαιρετιστήριο και ότι κακώς δεν έβαλε το τραγούδι του Παπακωσταντίνου “Χαιρετίσματα στην εξουσία”. Τι να πω. Αιδώς Αργείοι.

Ακούω δε κάτι φήμες ότι ο Σπύρου θα βγάλει λέει σαν κάτι μάγους, λαγούς… από το καπέλο το εκλογικό. Άλλο και τούτο πάλι.

Έχουν δε βγάλει και σλόγκαν οι ιερόσυλοι “η Βάκα φεύγει ο Σπύρου έρχεται “. Κάτι σαν την διαφήμιση του Johnnie Walker που κάποιοι ξενέρωτοι κακεντρεχείς, έλεγαν ότι έπιναν φαν της προκαταβολικά, σε εκλογικό τμήμα, στην υγεία της δημάρχου, των δημάρχων.

Προφανώς και δεν πιστεύω ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Άλλωστε αν είχε συμβεί κάπου θα είχε καταγραφεί. Μα σε βίντεο. Μα σε χαρτί. Εκτός και αν οι…πότες το κατέβασαν μονορούφι και έγιναν λαγοί …. Για να μην τους πιάσουν. Τώρα τους έπιασαν; θα τους πιάσουν; Δεν θα τους πιάσουν; Υπάρχουν; Δεν υπάρχουν; Τι να σας πω. Εγώ ένα Η2Ο ( υδρογόνο 2 οξυγόνο) πίνω. Με την Σκωτία η μοναδική σχέση που έχω, είναι μια φίλη ξενέρωτη, τη Νίκη, που πίνει τσάι και διαμένει όταν έρχεται στην Ελλάδα, στο Λαγονήσι… Τυχαίο νομίζω!

Μου έχει ζητήσει πάντως, η Νίκη, επειδή λατρεύει την Helen Vakas να την κρατώ ενήμερη, για την επανακαταμέτρηση. Μου έχει δώσει δε ρητή εντολή να αποφεύγω, ότι έχει ή μπορεί να θυμίζει έστω και εξ αντανακλάσεως τον Γιώργο Σπύρου.

Εγώ πάντως δεν θα την ακούσω την φιλενάδα μου τη Νίκη και θα αφιερώσω, στην κορωνίδα των δημάρχων Πανελλαδικά, την μοναδική Έλενα Βάκα την Μεγαλοπρεπή, μια ρήση που κολλάει γάντι μέχρι την καταραμένη επανακαταμέτρηση: dum Spiro spero. Ελληνιστί: Όσο αναπνέω ελπίζω…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!