Η Ελένη Κούτρα εκ βαθέων – Εργαζόμενη και πολύτεκνη μητέρα υποψήφια με τον Γιώργο Σπύρου

Είναι μητέρα τριών παιδιών! Παρότι μπαρουτοκαπνισμένη επαγγελματικά και με πολιτικό αποτύπωμα – λόγω DNA μπαμπά – διέκρινα ένα παιδικό αυθορμητισμό!

Αυτόν που λέει ότι “αυτή είμαι, δεν θα αλλάξω για να με ψηφίσετε”

Κύριες και κύριοι ψηφοφόροι, η Ελένη Κούτρα, που κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφια με τον Γιώργο Σπύρου για τον Δήμο Χαλκιδέων, εκ βαθέων για όλα χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

Τι γυρεύει μια μητέρα τριών παιδιών στο παζάρι … των υποψηφίων δημοτικών συμβουλων στο δήμο Χαλκίδεων

Παζάρι ε? Δυσκολη και άβολη η λέξη ‘παζάρι’. Θα μπορούσα να μιλάω αρκετή ώρα για το όραμα μου για την Χαλκίδα μας αλλα εν τάχει θα έλεγα ότι παζαρεύω λοιπόν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας αλλά και τα παιδιά μας, μια Χαλκίδα καθαρή, προσβάσιμη σε όλους, μια Χαλκίδα που θα είναι ξακουστός τουριστικός προορισμός με πολιτιστικά δρώμενα και εκπαιδευτικές αλλα και αθλητικές εκδηλώσεις που θα μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια του Δήμου και να προσελκύσουν κόσμο από παντού.

Θα δηλώνατε πολιτικοποιημένη από μικρή;

Σίγουρα όχι αν και έχω μεγαλώσει σε πολιτικό περιβάλλον απο μικρή λόγω του μπαμπά μου που πάντα ασχολούνταν με τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση , έτσι λοιπόν σχετικά νέα απέκτησα πολιτικές  απόψεις που με βοήθησαν να έχω τα μάτια μου και τα αυτιά μου ανοιχτά και να επιλέγω με γνώμοντα την προσφορά στους συντοπίτες μου χωρίς αυτό να με περιορίζει αν πρόκειται για το κοινό καλό.

Να δούμε λίγο και από που κρατάει η σκούφια σας.

Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο, στο Μπούρτζι ,τόπο καταγωγής του μπαμπά μου ο οποίος ήταν λογιστής αλλά προτίμησε να ασχολήθεί με ελεύθερα επαγγέλματα. Από την πλευρά της μητέρας μου η καταγωγή είναι από την Ζάκυνθο , η οποία μεγάλωσε όμως στον Βύρωνα και είναι συνταξιούχος  Καθηγήτρια Λογιστικής στο Εθνικο και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

- Διαφήμιση -
Ο σύζυγος στηρίζει εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;

Αν θέλει ας κάνει και αλλιώς…ουπς ..τί να πώ για αυτόν τον ‘βράχο‘ μου που με ακολουθεί σε όλα μου τα βήματα.Με στηρίζει ,με πιστεύει γιατί  ξέρει τα όνειρα μου, τις δυνατότητες μου και την ικανότητά μου να ανταπεξέρχομαι αποτελεσματικά σε απαιτητικές καταστάσεις. Και είναι πάντα εκεί να με στηρίζει και να μου υπενθυμίζει πως μπορώ. (φτάνει πολλά είπα,μην το πάρει και πάνω του).

Γιατί επιλέξατε να ψηφίσατε δαγκωτό  Σπύρου;

Γιατί σε ότι και αν εχει κανει στη ζωή του έχει διαπρέψει. Ο Σπύρου έχει πλάνο, έχει σχέδιο και όραμα και αυτό το έχει αποδείξει χρόνια τώρα στην επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Χαλκίδα και όχι μόνο. Με κέρδισε από την πρώτη μας κιόλας συνάντηση, αυτή η ήρεμη δύναμη που έχει μέσα του και αυτό το χαμόγελο που έχει κάθε φορά όταν μιλάει για την Χαλκίδα. Σπύρου δαγκωτό λοιπόν γιατί απλά και θέλει και μπορεί.

Πείτε μου τρεις λόγους που κατεβαίνετε υποψήφια και τρεις που δεν θα κατεβαίνατε.

Κατεβαίνω γιατί.

  1. Θεωρώ ότι έχω την ικανότητα και την απαιτούμενη οργανωτικότητα σαν άτομο να εργαστώ σκληρά και αποτελεσματικά στους τομείς ευθύνης μου για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Χαλκιδέων.
  2. Θεωρώ ότι νέοι και καλλιεργημένοι  άνθρωποι επιβάλλεται να συμμετέχουν στα κοινά του τόπου τους για την βελτίωσή του καθώς με τις γνώσεις τους , η προσφορά τους αποτελεί καθοριστικό ρόλο στην κοινωνία τους.
  3. Θέλω και γιατί μπορώ. (συνηθίζω να μιλάω με θετικό λεξιλόγιο και να έχω αυτοπεποίηθηση με ότι καταπιάνομαι)

Δεν θα κατέβαινα

  1. Λόγω έλλειψης χρόνου καθώς έχω 3 παιδιά και 2 πολύ απαιτητικές δουλειές.
  2. Αν πολλοί που συνάντησα στον δρόμο μου και μου είπαν ‘’Τι θες και ανακατεύεσαι με αυτά?’’, με είχαν επηρεάσει  στο τέλος να μην κατέβω.
  3. Για να μην απογοητευτώ

ΑΛΛΑ όλα αυτά είναι λίγα και δεν με σταματούν γιατί η αγάπη μου για την Χαλκίδα ξεπέρασε όλα τα παραπάνω άμεσα.

Προφανώς η πολιτική και η αυτοδιοίκηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι επάγγελμα, εσείς τι επαγγέλλεστε;

Είμαι Καθηγήτρια Αγγλικών. Έχω εργαστεί πολλά χρόνια στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  ως καθηγήτρια και ήμουν επί 7 έτη  ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών στον ΄Αγιο Νικόλαο. Πλέον εργάζομαι στα προγράμματα εξωτερικού στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και ταυτόχρονα ταξιδεύω σε αραβικές χώρες για πιστοποιήσεις ενηλίκων αφού εργάζομαι σε εταιρία με έδρα το εξωτερικό.

Η πολιτική, λοιπόν, πρέπει να είναι το μεράκι μας προφανώς και όχι επαγγελμα για όποιον ασχολείται με αυτήν.

Τι ευαγγελίζεσθαι;

Ωραία ερώτηση. ‘’ Ευαγγελίζομαι’’ δηλαδή  φέρνω καλές ειδήσεις άρα λοπόν, εύχομαι οι δημότες μας να μας δώσουν την ευκαιρία ώστε 9 Οκτώβρη να μας δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας τόσο στην πόλη της Χαλκίδας όσο και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας. Ότι δοκιμάστηκε στην υπάρχουσα αρχή δεν έπεισε . Πάμε για άλλα, επομένως, και σαφώς καλύτερα και άμεσα.

Τι θα κάνατε αν εκλεγείτε;

Πρώτον, θα ξεκουραστώ για να γεμίσω μπαταρίες. Έπειτα, θα πάω διακοπές με την οικογένεια μου και θα γυρίσω όταν με πάρει τηλέφωνο ο Σπύρου να μου πεί ότι πρέπει να επιστρέψω για την ορκωμοσία… (χαμογελά) Αστειεύομαι…

Σκληρή και σοβαρή δουλειά στον τομέα ευθύνης που θα μου αναθέσει ο νέος Δήμαρχος. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι θα είμαι πάντα δίπλα στον πολίτη να ακούω τα προβλήματα αλλα και τις λύσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα από τον διάλογο και τις ιδέες των ίδιων των συμπολιτών μου.


Το μήνυμα σας προς τους δημότες

Να σκεφτούν καλά την Κυριακή των εκλογών αν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που έχουν και αν δεν είναι να το αλλάξουν και ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ  και μάλιστα ΑΜΕΣΑ.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!