Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους

Το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους που μπορεί να φτάσει έως και το 15% ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος στην εισήγησή του έστειλε μήνυμα κατά της αποχής από τις ευρωεκλογές ζητώντας από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου «περισσότερη δουλειά» μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα «ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ζητώντας από τα μέλη της κυβέρνησης «να μην αφήνουμε να θολώνουν την πορεία του τόπου» προσθέτοντας: «Και στα λεφτόδεντρα που βλέπω να φυτρώνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά και στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να αντιτάξουμε τα πολλά αναχώματα που υψώνουμε στις ανατιμήσεις με έκτακτες παρεμβάσεις αλλά κυρίως με τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις».

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τις λεπτομέρειες του οποίου είχε αποκαλύψει το ΠΡΩΤΟ Θέμα από τις 24 Μαρτίου, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα ενίσχυση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις αυξήσεις μισθών και επιδομάτων που ισχύουν από 1/1/2024.

Στόχος της ρύθμισης που αναμένεται να ισχύσει από το 2025 είναι να λειτουργήσει ως ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου, αλλά και για να μην αισθάνονται «ριγμένοι» όσοι υπάλληλοι προσπαθούν και αποδίδουν.

- Διαφήμιση -

Το bonus παραγωγικότητας θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι από το 2023, κάθε υπουργείο καταρτίζει ετήσια σχέδια δράσης που υιοθετούνται από το υπουργικό συμβούλιο και αντικατοπτρίζουν τις κυβερνητικές προτεραιότητας. Τα σχέδια ενσωματώνονται υποχρεωτικά στη στοχοθεσία των προϊσταμένων κάθε οργανικής μονάδας στο Δημόσιο, ενώ με βάση τον νόμο η επίτευξη στόχων συμμετέχει σε ποσοστό 50% στη βαθμολογία των αξιολογούμενων προϊσταμένων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!