Κύμη : Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα για την προετοιμασία των σχολείων για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών- Συνδιοργανώνουν η ΠΣτΕ και η Πρεσβεία των ΗΠΑ


Την εκδήλωση έναρξης του προγράμματος στην Ελλάδα άνοιξε στην Κύμη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός και το στέλεχος Μορφωτικών & Πολιτιστικών Υποθέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα και τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη του Α’ & Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι οργανισμών, υπηρεσιών όπως επίσης πολιτιστικών και επαγγελματικών φορέων τόσο στην Εύβοια όσο και στη Θεσσαλονίκη.


Πεδία επιμόρφωσης είναι η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας, οι βέλτιστες πρακτικές διδασκαλίας και συμπερίληψης όπως επίσης η καλύτερη προετοιμασία των σχολείων για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.


Οι επιμορφώτριες Jinni Forcucci και Leah Jay είναι βραβευμένες καθηγήτριες, συγγραφείς βιβλίων και συνεργάτες του Υπ. Παιδείας των ΗΠΑ ενώ οι έλληνες εισηγητές είναι η Καθηγήτρια Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ Δρ. Βασιλική Κουσκουνά & ο επιστημονικός συνεργάτης ΚΕΜΕΑ/Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Δρ. Γιώργος Σακκάς.


Στην επιτυχία του προγράμματος συνέβαλαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας & οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος & Κεντρικής Μακεδονίας.
Να σημειωθεί ότι την πρόταση είχε υποβάλλει η ειδική σύμβουλος του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, Ρούλα Κεχρή ως υπότροφος του Στέιτ department η οποία εγκρίθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με συγχρηματοδότηση.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!