Της Μαρίας Καράπα
Η λουτρόπολη με τα ιαματικά νερά είναι παγκοσμίως γνωστή διαχρονικά. Εδώ έρχονταν βασιλείς από όλο τον κόσμο. Εκπρόσωποι αριστοκρατικών οικογενειών με πληθώρα συνοδών και υπηρετών που έμεναν σε ένα συγκεκριμένο κτίριο.
Η χλιδή ήταν ανείπωτη. Ακόμα και σήμερα όμως αποτελεί σημείο συνάντησης για πολλούς ανθρώπους που είτε θέλουν να βιώσουν την εμπειρία, είτε ακολουθούν συμβουλές ιατρικές, αφού τα ιαματικά νερά είναι ένα από τα φάρμακα, που η φύση έχει προσφέρει απλόχερα, σε αυτή την πανέμορφη περιοχή που αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως.
Το evia online το πρώτο ειδησεογραφικό site της Εύβοιας με πάνω από 200.000 views καθημερινά πλέον, συνεχίζοντας το οδοιπορικό -πριν από τις μεγάλες καταστροφές που δυστυχώς χτύπησαν τους κατοίκους -στην Εύβοια και δη στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, κατέγραψε όχι μόνο μαρτυρίες κατοίκων, αλλά πρωτίστως την εικόνα . Που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς γιατί οι απόψεις ενέχουν και τον υποκειμενικό παράγοντα.
Η εικόνα που συναντήσαμε αν δεν θλίβει σε καμία περίπτωση δεν είναι λαμπερή. Ούτε καν λειτουργική. Περπατήσαμε όλη την διαδρομή και ακούσαμε ενδεικτικά και αποτελεί ένα ερώτημα αυτό. “Ούτε ένα καφέ η αναψυκτικό να αγοράσουμε δεν έχει φροντίσει ο δήμος “. Είναι δυνατόν στο χρυσοφόρο κυριολεκτικώς και μεταφορικώς μέρος αυτό ο Δήμος να μην έχει μία καφετέρια . Είναι απορίας άξιον. Άραγε πόσα έσοδα χάνει ο δήμος θα σκεφτεί και ο πιο αδαής συνειρμικά . Όσο για την εγκατάλειψη που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες τι να πεί κανείς. ΚΡΙΜΑ.
ΥΓ Επιχειρήσαμε να συνομιλήσουμε επανειλημμένως με τον Δήμαρχο Γιάννη Κοντζιά. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τα μηνύματα που του απέστειλα πάρα πολλά. Έκανε τον ..κινέζο. Κύριος οίδε γιατί. Ίσως όπως διαπίστωσα αργότερα προτιμά τις ασφαλείς συζητήσεις.
Ζήτησα συνέντευξη και δημοσίως . Όπως και από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μαραγιάννη ο οποίος απεδέχθη την πρόσκληση -πρόκληση.
Έστω και τώρα αναμένω ο κ. Κοντζιάς να απαντήσει σε αυτό που οι πραγματικοί κινέζοι λένε ” Μια εικόνα χίλιες λέξεις.” Έχω και πολλά άλλα ερωτήματα και θα χαρώ να φιλοξενήσω τις απαντήσεις του. Υπάρχει ένα “μότο” στην δημοσιογραφία κε Κοντζιά, όπως μου έχει πει ένας σπουδαίος και πολύ γνωστός -της παλιάς σχολής- δημοσιογράφος: “Δεν υπάρχουν ερωτήσεις που δεν γίνονται. Υπάρχουν απαντήσεις που δεν δίνονται…