Οι μαθητές που έγιναν “παπί”- Ο κόκορας που δεν λάλησε-Οι γονείς που λάλησαν και η κόρη του ήλιου… μετεωρολόγος Helen-vakas Antoinette

Της Μαρίας Καράπα

Είναι γνωστό τοις πασι, το πόσο ικανή είναι, η καλύτερη δήμαρχος όλων των εποχών. Η μοναδική αγαπημένη Helen Vakas η μεγαλοπρεπής. Εμείς οι υπήκοοι της αισθανόμαστε ευτυχείς, που η μοίρα την έφερε στην Χαλκίδα για να ηγηθεί, αφού εκτός των πολυποίκιλων χαρισμάτων της, έχει και ενόραση, η μπορεί να διαβάζει μοναδικά την γυάλινη σφαίρα, η ακόμα και το φλυτζάνι του καφέ όπως η αλησμόνητη Γεωργία Βασιλειάδου.

Διότι πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι ενώ όλοι μετεωρολόγοι έλεγαν για καταιγίδες και οι δήμοι οι υπόλοιποι της Εύβοιας, έβγαζαν δελτία τύπου για κλείσιμο των σχολείων, η ίδια ήταν στην κατηγορία ” χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ.”

Βέβαια μπορεί να την αδικώ. Γιατί όσα ξέρει η Helena δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Μπορεί και να είχε ανέβει στην ταράτσα του ηλιόλουστου Δημαρχείου και να συνδέθηκε απευθείας με τον μετεωρολογικό δορυφόρο, γιατί ως γνωστόν οι μετεωρολόγοι όλο λάθη κάνουν τελευταία.

Εν αντιθέσει βεβαίως βεβαίως με “την κόρη του Ηλίου”, που οι λέξεις λάθος και συγνώμη δεν την αφορούν, καθότι η θέση τους , βρίσκεται δικαίως στην κατηγορία άγνωστες. Να επανέλθουμε όμως σε εκείνο το αλησμόνητο πρωινό που θα μείνει ανεξίτηλο στην μνήμη χιλιάδων μαθητών και εκατοντάδων γονέων, που έγιναν “παπί” από την καταιγίδα που σάρωνε, από τα μεσάνυχτα την πανέμορφη πόλη της καρδιάς μας.

Προφανώς μόνο το δημαρχείο και η οικία της σεβαστής δημάρχου μας είχαν άλλο βαρομετρικό με ηλιοφάνεια . Εν μέσω βροντών και ριπών βροχής, μαθητές όλων των ηλικιών έσπευσαν στα σχολεία για να εντρυφήσουν στο θεάρεστο έργο της γνώσης .

Δεν είχαν προλάβει να ζεστάνουν τις καρέκλες, όταν ξαφνικά χτύπησε Red Alert . Μήνυμα και τηλέφωνα στους γονείς. “Ελάτε να πάρετε τα παιδιά.” Η αυτού εξοχότητα Helen Vakas αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία 20 λεπτά αφότου άνοιξαν. (χειροκροτήματα παρακαλώ) . Ακολούθησε ο απόλυτος πανζουρλισμός. Γονείς να γυρνάνε από την εργασία τους να παραλάβουν τα παιδιά. Μανάδες να αφήνουν το φαγητό που μόλις είχαν βάλει και να τρέχουν στα σχολεία. Έχανε δε ο δάσκαλος το παιδί και το παιδί το δάσκαλο. Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά τα μικρά για την Antoinette (Αντουανέτα) της καρδιάς μας.

Υπήρχαν όμως γονείς που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν, γιατί το έκανε αυτό, η πιο υπεύθυνη επιτυχημένη δήμαρχος της Ελληνικής επικράτειας, που δεχόταν “ευχές” αμέτρητες πάντως για τις επερχόμενες εκλογές. Αναμεσά τους και από άτομα που προφανώς ήταν εμποτισμένα με.. Spirou- Lina, που αδυνατούν ως εμπαθείς, να αντιληφθούν το νόημα της απόφασης, λίγες μέρες μάλιστα πριν την Πανελλαδική άσκηση ετοιμότητας, Παρμενίων.

Εξηγούμαι για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Η απόλυτη Δήμαρχος μας που ο ΘΕΟΣ να μας κόβει ώρες και να της δίνει χρόνια, το είχε στο μυαλό της να βγει δελτίο τύπου, από την προηγούμενη, αλλά προφανώς άργησε να ξυπνήσει, γιατί αφενός οι ευθύνες είναι βαριές και ασήκωτες και αφετέρου, ως λάτρης της παράδοσης είχε εναποθέσει την αφύπνισή της, σε έναν κόκορα που τελικά περιέργως πώς μουγγάθηκε.

Προφανώς και “πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις” απεκαλύφθη, ότι ήταν διπλός πράκτωρ του Γ. Σπύρου, που με εντολή του, εξέθεσε την δήμαρχο της καρδιάς μας, που όταν ξύπνησε -μεταφορικώς και κυριολεκτικώς- ήταν αργά.

Στο σημείο αυτό θέλω με όλη την δύναμη της ψυχής μου, να καταδικάσω τους άθλιους προβοκάτορες, που λένε ότι θα συμβεί το ίδιο και στις εκλογές και σιγοτραγουδούν ανερυθρίαστα το άσμα του λαοφιλούς αοιδού Νotis Sfakianakis “Παρ τον (εκλογικό) δρόμο τον αγύριστο…”

Βρε καημένοι μικροί ποταποί, όταν εσείς πηγαίνατε “η κόρη του Ήλιου” είχε γυρίσει και έπινε και καφέ. Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε αν ο νέος ο καφές, της μοναδικής, πανέμορφης, καλύτερης δημάρχου, που γνώρισε ποτέ η Τοπική Αυτοδιοίκηση από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, θα είναι της παρηγοριάς…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!