Εύβοια: Η διπλή παρέμβαση του Σ. Κεδίκογλου: για τα ΕΛΤΑ και τα υποθηκοφυλακεία Καρύστου και Μαρμαρίου- Θα είναι ανοιχτά μέχρι να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίησή τους

Συνάντηση με τον Υφυπουργό ψηφιακής πολιτικής Κωνσταντίνο Κυρανάκη, είχε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου προκειμένου να θέσει στον αρμόδιο υφυπουργό το μείζον ζήτημα της παραμονής των υποθηκοφυλακείων σε Κάρυστο και Μαρμάρι, ενώ παράλληλα του έθεσε και το θέμα της αναστολής λειτουργίας των ΕΛΤΑ σε Αυλωνάρι, Μαρμάρι και Λουτρά Αιδηψού.

Η παραμονή των υποθηκοφυλακείων Καρύστου και Μαρμαρίου μέχρι την επιτόπου ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης τους, αποφασίστηκε κατά την συνάντηση του βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου με τον υφυπουργό ψηφιακής πολιτικής Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στην οποία συμμετείχαν ο συμβολαιογράφος και υποθηκοφύλακας Μαρμαρίου Αδαμάντιος Σιαγκας και ο δημοτικός σύμβουλος Καρύστου Πολυχρόνης Πολυχρονίου.

Παράλληλα δρομολογείται η παραμονή των ιστορικών αρχείων (ανάγονται στα μέσα του 19ου αιώνα), μετά την ψηφιοποίησή τους, σε εκθεσιακό χώρο που θα διαμορφώσει ο Δήμος Καρύστου προκειμένου να είναι προσβάσιμος από το κοινό.

Τέλος έθεσε στον Υφυπουργό το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Αυλωνάρι, Μαρμάρι και Λουτρά Αιδηψού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παραμείνουν ανοικτά προς όφελος των πολιτών.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!