ΣΚΑΙ – Μ. Καράπα – Β. Εύβοια: Μια “Σύνθεση ονείρων” στα χέρια του Πρωθυπουργού από τον Σταύρο Μπένο (βίντεο)

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά “Καλημέρα”, η Μαρία Καράπα την Κυριακή 22/1/2023 για την παράδοση των μελετών της Β. Εύβοιας από τον Σταύρο Μπένο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο σχεδιασμός για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι αναλαμβάνει ο Σταύρος Μπένος πριν από 16 μήνες, υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, αποδεικνύοντας ότι είχε δίκιο στο πρόσωπο του πολύπειρου Σταύρου Μπένου, ο οποίος και χαρακτήρισε τις μελέτες “μια σύνθεση ονείρων” των κατοίκων της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός που επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον για την Εύβοια και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι πιθανό να επισκεφθεί εκ νέου το νησί μας, έδωσε συγχαρητήρια για την ταχύτητα και τον επαγγελματισμό που διαπίστωσε.


Η πρώτη είδηση από το «μέτωπο» είναι η ανάθεση μέσα στην άνοιξη, των μελετών για το μεγαλύτερο έργο του προγράμματος, τον νέο οδικό άξονα από τα Ψαχνά έως την Ιστιαία.
Το masterplan αποτελείται από 71 έργα χρηματοδοτήσιμα από την Ε.Ε. με 400 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα 30 έργα έχουν ήδη ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα θα ενταχθούν εντός του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Εύβοια Μετά» προωθείται ως ολοκληρωμένη χωρική επένδυση με προϋπολογισμό 390 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 230 εκατ. ευρώ αφορούν το τμήμα Ψαχνών – Στροφυλιάς του οδικού άξονα

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!