Χαλκίδα: Η επανακαταμέτρηση που ζήτησε ο Γιώργος Σπύρου-Η Επιβεβαίωση του evia online -Τα βάσιμα στοιχεία της προσφυγής

Της Μαρίας Καράπα

Μόλις λίγες ώρες μεσολάβησαν από το δημοσίευμα του evia online που ρωτούσε αν θα ζητήσει επανακαταμέτρηση ο Γ. Σπύρου. Διευκρινίζαμε δε ότι ήταν αδύνατο να μην ζητήσει με δεδομένη και την προσωπική επίθεση της Ελενας Βάκα αλλά και τους ελάχιστους ψήφους μόλις 76 πάνω από το όριο του 43% που έδωσε στην Έλενα Βάκα την δυνατότητα να εκλεγεί στον πρώτο γύρο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το evia online υπήρχε από χθες τουλάχιστον προβληματισμός στο επιτελείο του Γ. Σπύρου για ορισμένα δεδομένα που έλαβαν χώρα κατά την εκλογική διαδικασία. Προβληματισμός που έγινε βεβαιότητα με συγκεκριμένα στοιχεία που έφταναν στο επιτελείο του.

“Ο Γιώργος Σπύρου δεν συνηθίζει να δρα εν θερμώ όπως έχει δείξει . Δρα με σύνεση και προγραμματισμό και όταν έχει κάτι να πει με βαρύτητα. Άλλωστε αυτός είναι ο χαρακτήρας του ” είπαν στο evia online -που επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά μία αποκλειστικότητά του -στελέχη του μετά την επίσημη ανακοίνωση του ότι θα ζητήσει επανακαταμέτρηση.

Τα στελέχη του και ο ίδιος ο κ. Σπύρου αναμένουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που ορίζει η εκλογική νομοθεσία ώστε να φανεί αν αποτυπώθηκε η πραγματική εικόνα της επιθυμίας του εκλογικού σώματος στα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Σπύρου

Το 57 % των δημοτών που ψήφισαν, αποδοκίμασαν τον βίο και την πολιτεία της παρούσης δημοτικής αρχής και έστρεψαν με ελπίδα το βλέμμα τους σε νέες δυνάμεις για την αναμόρφωση του δήμου Χαλκιδέων.
Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος και κυρίως οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο πολιτικό σύστημα και δεν πείστηκαν ούτε από εμάς να προσέλθουν στις
κάλπες.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους 257 εθελοντές υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού «Άμεσα Νέο Ξεκίνημα», που στάθηκαν όρθιοι και
τους 18000 δημότες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Δώσαμε ένα καθαρό και αξιοπρεπή εκλογικό αγώνα απέναντι σε ένα σκληρό σύστημα εξουσίας που χρησιμοποίησε στην εκλογική μάχη όλα τα διαθέσιμα σε αυτό θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Έχουμε βάσιμους λόγους για να ζητήσουμε επανακαταμέτρηση των ψήφων και μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία δεν συνομολογούμε το εκλογικό αποτέλεσμα και δεν καταθέτουμε τα όπλα, ιδίως αφού οι επαναληπτικές εκλογές του δεύτερου γύρου εξαρτώνται από ποσοστό 0,17 % και σε απόλυτο αριθμό από 76 ψήφους.

Η σχέση που ιδρύσαμε με τους δημότες σε όλη αυτή την πορεία μέχρι τις εκλογές, θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση ζωντανή και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους από οποιαδήποτε θέση και με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!