Χαλκίδα: Καταπέλτης ο Γ. Σπύρου για τις καταγγελίες της Ε. Βάκα-“Δική της μεθόδευση- Δεν έχω λάβει κάποιο έγγραφο-Θα ελεγχθεί ποινικά

Της Μαρίας Καράπα

Το evia online, το πρώτο ειδησεογραφικό site της Εύβοιας και της Σκύρου, με 165.000 χιλιάδες -πλέον views- καθημερινά, τόλμησε και έθεσε το δάκτυλο επι των τύπων των ήλων, όπως πράττει πάντα και για όλα τα θέματα, όταν τα υπόλοιπα site δεν ακουμπάνε, για δικούς τους λόγους ¨”καυτές πατάτες”.

Η απάντηση του κ. Σπύρου αλλά και ο χρόνος που μεσολάβησε από το αποκλειστικό εμπεριστατωμένο μας ρεπορτάζ, επιβεβαιώνει και πάλι πλήρως το evia online. Επίσης πλέον μπορούμε να πούμε, ότι επειδή τηρούμε την δεοντολογία και το off the record, είμαστε γνώστες της είδησης, ότι ο υποψήφιος δήμαρχος, δεν έχει λάβει κανένα επίσημο έγγραφο που να του καταλογίζει κάποιες παρανομίες, αλλά δεν τη δημοσιεύσαμε.

Επίσης, θέσαμε σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από την ανακοίνωση της Ε. Βάκα, για τα οποία τηρεί σιγήν ιχθύος. Μερικά από αυτά, επειδή έχουν λογική προσέγγιση, αναφέρονται και στην απάντηση του κ. Σπύρου. Θα αναμένουμε την ανταπάντηση της υποψηφίας Δημάρχου στον κ Σπύρου, διότι εφ όσον ισχύουν αυτά που λέει, ότι δεν έχει λάβει κάποιο επίσημο έγγραφο, είναι βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη.

Ελπίζουμε να απαντήσει και στα δικά μας ερωτήματα .

 Επίσης θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε πάλι μαζί της, για να σχολιάσει το θέμα .Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Νικολό Μακιαβέλι, ζει και τις εκλογές διαχρονικά οδηγεί στο Δήμο Χαλκιδέων και όχι μόνο...

«Ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος κα Βάκα».

Με τον τίτλο αυτό, απέστειλε δελτίο τύπου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Σπύρου, που κατηγορεί την Ε. Βάκα, ώς ηθικό αυτουργό της στημένης κατηγορίας για πολεοδομικές παραβάσεις στο σπίτι του.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση -απάντηση του Γιώργου Σπύρου.

Η απερχόμενη δήμαρχος κατεβάζει και άλλο τον πήχη της προεκλογικής αντιπαράθεσης και με μια κατάπτυστη ανακοίνωση επιχειρεί να με σπιλώσει με ένα δημόσιο έγγραφο που όπως η ίδια αναφέρει εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες και αφορά στο σπίτι μου.

Το έγγραφο αυτό δεν μου έχει επιδοθεί και επομένως αγνοώ το περιεχόμενο του, ενώ ταυτόχρονα αυτή φέρεται ότι το γνωρίζει μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χαλκιδέων, στον οποίο δημαρχεύει.

Όταν αποφασίσουν να μου το κοινοποιήσουν, θα απαντήσω συγκεκριμένα και επί της ουσίας στη λάσπη, όπως αρμόζει. Κρίνοντας όμως από τους παραπάνω χειρισμούς, δικαιούμαι να υποθέσω ότι πρόκειται καθαρά για δική της μεθόδευση.


Επισημαίνω όμως και τα εξής ψιλά για αυτή γράμματα:

  1. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν της ανήκουν, αλλά ανήκουν στους δημότες. Αν ήθελε λοιπόν να λάβει γνώση και να κάνει νόμιμη χρήση ενός τέτοιου εγγράφου, μιας ατομικής διοικητικής πράξης που αφορά τρίτον, θα έπρεπε προηγουμένως να κάνει αίτηση όπως κάθε πολίτης στην
    υπηρεσία και αυτή η αίτηση θα έπρεπε να απορριφθεί ελλείψει εννόμου συμφέροντος και λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ας εξηγήσει λοιπόν πριν από οποιαδήποτε συζήτηση ουσίας, τον τρόπο και τον λόγο γνώσης αυτών, τα οποία αναφέρει στο δελτίο τύπου που αυτή εξέδωσε.
  1. Η προϊσταμένη της υπηρεσίας δόμησης ή της χορήγησε η ίδια το έγγραφο, οπότε διέπραξε παράβαση καθήκοντος και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου ή το έκανε κάποιος υφιστάμενός της, οπότε θα πρέπει να διαταχθεί ΑΜΕΣΑ Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εντοπιστεί ο δράστης. Ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων του δήμου κος
    Μαυρίκης ακούει; Φυσικά η ίδια η δήμαρχος είναι σε κάθε περίπτωση έκθετη ως ηθική αυτουργός και θα ελεγχθεί ποινικά για τις πράξεις της.
  2. Η αδυναμία της να καταλάβει το μέγεθος και το αυταπόδεικτο του εγκλήματος που διέπραξε, υποδηλώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ιδιοκτησιακή της αντίληψη για το δήμο και ότι ο αυταρχισμός της είναι τόσο βαθύς, που η ίδια αδυνατεί να τον αντιληφθεί και επομένως αδυνατεί να προφυλαχτεί από τη φύση της.
  3. Είναι η ίδια αντίληψη που την οδήγησε στη σοκαριστική, ακόμα και για τους στενούς της συνεργάτες, εισαγωγή ξανά στο προσκήνιο και στην επιβολή του άρχοντα των σκουπιδιών και της λυματολάσπης, Καθαροσπόρη, με τον πιο κυνικό τρόπο.
  4. Εμείς επιμένουμε στο γήπεδο της αυτοδιοίκησης και θέλουμε να μας εξηγήσει η απερχομένη, γιατί στοιχίζουν τόσο πολύ τα μεταφορικά των σκουπιδιών που ανέθεσε παράνομα και
    χωρίς διαγωνισμό. Γιατί συνεχίζει να πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, με διαταγές πληρωμής που εκδίδουν ημέτεροι δικηγόροι υπέρ ημετέρων προμηθευτών για
    αμφίβολες προμήθειες που γίνονται χωρίς διαφάνεια και νόμιμους τύπους.
    Και φυσικά επειδή δεν ευελπιστούμε σε κάποια απάντηση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να λογοδοτήσει στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!