Ψαχνά: ΠΕΔ-Η παρέμβαση του Νίκου Μπαράκου στη συνεδρίαση

Στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους Δήμους αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο Νίκος Μπαράκος ο οποίος εστίασε κυρίως στην διαχείριση απορριμμάτων και στο υψηλό κόστος ενέργειας των ΔΕΥΑ.

Ως πρώτη προτεραιότητα έθεσε το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων που για πολλούς Ο.Τ.Α αποτελεί θέμα βιωσιμότητας ,«είναι μια θηλιά που μπορεί να καταστρέψει τους δήμους και τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε όλα τα υπόλοιπα πεδία για να μπορέσουμε να τους έχουμε υγιείς οικονομικά και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας»

Επίσης ο κ. Μπαράκος αναφέρθηκε στο ζήτημα των ΔΕΥΑ και του κόστους ενέργειας που αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για τους δήμους στο οποίο μπορεί να υπάρχει μερίδιο ευθύνης και στην αυτοδιοίκηση αλλά «το πώς χρεώνεται το τιμολόγιο του νερού και που έχει φτάσει το κόστος ενέργειας δεν αποτελεί ευθύνη των δήμων.

Κλείνοντας ο κ Μπαράκος τόνισε : Θέλω όμως να επισημάνω πως την αυτοδιοικητική περίοδο που πέρασε το συμβούλιο της περιφερειακής ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος έγινε ένας χώρος σύνθεσης και μέσα από αυτή τη συνεργασία καταφέραμε πολλά πράγματα. Πρόκειται για μια παρακαταθήκη που δεν πρέπει να χαθεί και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε την συνέχιση αυτού του κλίματος συνεργασίας»

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!