Β. Εύβοια: Αντίστροφη μέτρηση για το “Rovies Food Fest” – Πικ-νικ στον ιστορικό ελαιώνα

Το Σαββατοκύριακο 1-3 Σεπτεμβρίου θα συντελεστεί στον ιστορικό ελαιώνα των Ροβιών το Rovies Food Fest, ένα καινοτόμο φεστιβάλ φαγητού που γιορτάζει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής.

Η επίσκεψη θα είναι ένα ταξίδι στην ιστορία και ασφαλώς στη φύση και τον κόσμο της ελιάς. Δεν είναι τυχαίο που η ελιά θεωρείται ιερό φυτό.

Ο ελαιώνας των Ροβιών δεν είναι ένας απλός ελαιώνας. Έχει μια δική του ξεχωριστή ενέργεια και πολλές ιστορίες να αφηγηθεί. Η καλλιέργεια ελιάς στην πόλη των Οροβιών, αναφέρεται ήδη από τον μεγάλο ιστορικό Στράβωνα (1ος μ.Χ.).

Η δε σύγχρονη ιστορία του ξεκινά το 1836, όταν αγοράζεται από τον Απόστολο Δούμα, και αργότερα αρχίζει να αξιοποιείται πιο συστηματικά από το 1917 από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, ο οποίος και μετατρέπει το «ρουμάνι» σε ελαιώνα. Έκτοτε υπήρξαν πολλά κομβικά σημεία, όπως η διανομή εκτάσεων σε εργαζόμενους του ελαιώνα από την κόρη του (και εγγονή της Πηνελόπη Δέλτα) κυρία Άννα Παπαδοπούλου, η δημιουργία του Συνεταιρισμού και φυσικά η μετατροπή των καλλιεργειών σε βιολογικές.

- Διαφήμιση -

Περισσότερα, στη σελίδα του Φεστιβάλ εδώ https://bio.site/roviesfoodfest?fbclid=IwAR0c6H4o58A08qWed4HSZlKv1x-yhpliwMeWBXqfGcfg5LHoyjppJIxZdvc

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!