Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Απόφαση για τον ελλιμενισμό του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» στο λιμάνι της Κύμης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει αίτημα για τον ελλιμενισμό του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» στο λιμάνι της Κύμης της Δ.Ε. Κύμης. Συγκεκριμένα θα στείλει επιτολή στον υπουργό το οποίο θα αναφέρει
Με την παρούσα απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αιτείται τον ελλιμενισμό του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος», στο λιμάνι της Κύμης. Οι λόγοι που συνηγορούν υπέρ της επιλογής του λιμένα της Κύμης ως του καταλληλότερου για τον ελλιμενισμό του Α/Τ «Βέλος», είναι πολλοί.
Ήδη έχει διενεργηθεί έλεγχος από εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού, κατά τον οποίο επιβεβαιώθηκε ότι το λιμάνι της Κύμης πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τον ελλιμενισμό, διασφαλίζοντας ότι θα αποτελέσει ένα ασφαλές απάγκιο για το πλοίο.
Επιπλέον, ο αείμνηστος κυβερνήτης του Α/Τ «Βέλος», Ναύαρχος Νικόλαος Παππάς, έχει καταγωγή από την Κύμη και είναι ενταφιασμένος απέναντι από το λιμάνι. Το γεγονός ότι το Α/Τ «Βέλος» και ο κυβερνήτης του, που μαζί έγραψαν μια σημαντική σελίδα στην ιστορία, θα βρίσκονται ξανά στο ίδιο μέρος, θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.
Παράλληλα, η Κύμη είναι τουριστικό μέρος και, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Επομένως, ο ελλιμενισμός του αντιτορπιλικού «Βέλος» και το μουσείο που λειτουργεί εντός του, θα αποτελέσει σημαντικό αξιοθέατο, ενισχύοντας την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.
Τέλος, η Κύμη, ως πατρίδα του εθνικού ευεργέτη Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ιατρικό τουρισμό. Το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσει το μουσείο Παπανικολάου που θα στεγαστεί στην οικία του και θα αναβαθμίσει περαιτέρω την Κύμη τουριστικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η επιθυμία του Δήμου μας να φιλοξενήσει το αντιτορπιλικό «Βέλος» είναι τεράστια και διαχρονική.
Στο πλαίσιο αυτό είμαστε διατεθειμένοι να καλύψουμε τυχόν ανάγκες και έξοδα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας για το συγκεκριμένο θέμα, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει μία δια ζώσης συνάντηση μαζί σας, ώστε να εξετάσουμε όλες τις λεπτομέρειες για τον ελλιμενισμό του Α/Τ «Βέλος» στο λιμάνι της Κύμης και να ληφθεί η τελική απόφαση.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!