Εύβοια: Αυτή είναι η νέα πρόσκληση για τον εορτασμό της απελευθέρωσης μετά την Παρέμβαση -Δικαίωση του evia online- Η γκάφα της Ε. Βάκα και του Αν. Δημητρίου με το Τέμενος

Της Μαρίας Καράπα

karapa maria

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε σε όλη την Εύβοια η αποκάλυψη του evia online για τη απαράδεκτη πρόσκληση με το Μουσουλμανικό τζαμί ως φόντο, οι εγκέφαλοι -διοργανωτές ο Πρόεδρος της ΟΠΣΕ κ. Αναστάσιος Δημητρίου και η Δήμαρχος Έλενα Βάκα ανέκρουσαν πρύμναν και άλλαξαν την πρόσκληση βάζοντας ως φόντο την ….Γέφυρα του Ευρίπου.

Λές και την επανάσταση την έκανε η Γέφυρα και όχι ο Αγγελής Γοβιός ή ο Κριεζώτης που θα έπρεπε να αποτυπωνόταν στην πρόσκληση. Θα μπορούσε όπως έχουμε τονίσει να υπήρχε ως φόντο μια ΕΚΚΛΗΣΙΑ, τιμής ένεκεν για την καταλυτική προσφορά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας στην απελευθέρωση του έθνους μας.

Προφανώς μετά το κάζο (λίαν επιεικής έκφραση) της Έλενας Βάκα και το μπλέξιμο με τον κ. Αναστάσιο Δημητρίου, που βγήκε μπροστά για να σώσει, ότι νόμιζε η δήμαρχος ότι σωζότανε, απέφυγαν να επιλέξουν κάποια μορφή ηρώων, επειδή τη λογική την εξέφρασε όχι μόνο το evia online αλλά και πολλοί απλοί πολίτες. Απλώς δείγμα γραφής, ήταν το γεγονός, ότι δεν μας απέστειλε κανείς από τους εμπλεκόμενους, δελτίο τύπου για την νέα πρόσκληση.

(Μικροπρέπειες που δεν συνάδουν με ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό γεγονός). Είναι όμως χαρακτηριστικό ίσως της νοοτροπίας ορισμένων, που έχουν μάθει να μην δέχονται κριτική για τα κακώς κείμενα ή όπως κάνει πάντα η Έλενα Βάκα. στα δύσκολα θέματα που έχουμε αναδείξει, να εξαφανίζεται. Ας είναι. Εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι και με ήσυχη τη συνείδησής μας ότι πράττουμε το καλύτερο. Όπως πάντα, αποκαλυπτικά, ενημερωτικά με αποδείξεις και ονόματα, ως το πρώτο μακράν Μέσο Ενημέρωσης.

Μια ματιά στην καινούργια πρόσκληση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εμφανώς και αφανώς δείχνει ότι:

Η Περιφέρεια Στερεας Ελλάδας,Το Επιμελητήριο Ευβοίας, Η Εταιρεία Ευβοικών Σπουδών έφυγαν από το πρώτο πλάνο και επέλεξαν διαφορετική προσέγγιση. Το ερώτημα τώρα που ταλανίζει τον κόσμο και δεν μπορεί να κοιμηθεί είναι, αν η νέα όχι αντιπροσωπευτική του γεγονότος -κατά την άποψή μας- πρόσκληση ήταν εν γνώσει της Δημάρχου, ή το αποφάσισε μόνος του ο κ. Δημητρίου.

Ήξερε που έβαλε την υπογραφή της η δήμαρχος αυτή την φορά ή μήπως ήξερε και την προηγούμενη; Σε κάθε περίπτωση το evia online που αναδεικνύει όλες τις πολιτιστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις θα πράξει το αυτονόητο για την ιστορική επέτειο. Θα τις καλύψει διότι έτσι επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες που διαπνεόμαστε αλλά και η δεοντολογία καταγραφής των γεγονότων. Ακόμα και αν κάποιοι ή κάποιες νομίζουν ότι θα μας εμποδίσουν παντοιοτρόπως…

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!