Εύβοια: Εκλογές του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Κυριακή και Δευτέρα

Η απερχόμενη Διοίκηση του Παραρτήματος Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν:
Κυριακή 19 Νοέμβρη
από 09:00 έως 10:00 στο Αλιβέρι κτίριο Εργατικού Κέντρου
από 11:30 έως 19:00 στη Χαλκίδα κτίριο Εργατικού Κέντρου
από 21:00 έως 22:00 στη Λίμνη κτίριο Μελά
&
Δευτέρα 20 Νοέμβρη
από 10:00 έως 19:00 στη Χαλκίδα κτίριο Εργατικού Κέντρου
Οι κυβερνήσεις διαχρονικά για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών διαμόρφωσαν τη σημερινή κανονικότητα και των εργαζομένων του κλάδου μας.
την εργασιακή ζούγκλα, την ανασφάλεια, την περιπλάνηση, την ανεργία
την ακρίβεια που το όποιο εισόδημα, καταφέρνουμε τελικά με κόπο να αποκτήσουμε, το εξανεμίζει,
τη λογική του κόστους-οφέλους που μας αφήνει χωρίς σχολεία, χωρίς υγεία, χωρίς ασφαλείς μεταφορές, καμένους και πνιγμένους
την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών
το έλλειμμα ελεύθερων χώρων πολιτισμού, δημιουργίας, ψυχαγωγίας
την εμπλοκή στους αιματοβαμμένους πολέμους
Απέναντι τους εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο της μουσικής έχουμε ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας ένα σωματείο που συνεχώς μεγαλώνει με δύο χιλιάδες νέα μέλη και νέα παραρτήματα σε όλη τη χώρα.
Το σωματείο μας, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
πέτυχε την καταβολή σε χρωστούμενα δεδουλευμένα, αυξήσεις, εμπόδισε απολύσεις, κατάφερε υπογραφές συμβάσεων,
πάγωσε μαζί με τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σωματεία και τους σπουδαστές το προεδρικό διάταγμα 85 που βάφτισε σε ένα βράδυ τους πτυχιούχους συναδέλφους, απόφοιτους λυκείου ,
οργάνωσε την αλληλεγγύη σε συναδέλφους, σε πυρόπληκτους, πλημμυροπαθείς σε Εύβοια, Θεσσαλία, σε όποιον έχει ανάγκη , σε όποιον αγωνίζεται,
ήταν μπροστά στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, που πληρώνουν οι λαοί.
Όλα αυτά τα καταφέραμε γιατί επιλέγουμε τη συλλογική διεκδίκηση των αναγκών μας, χωρίς παζάρια και εκπτώσεις!
Αυτός είναι ο δρόμος που φέρνει αποτελέσματα, που εμπνέει, που τελικά διπλασίασε τα μέλη του παραρτήματος Εύβοιας, μόλις τα δύο τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές φτάνοντας τα 100 μέλη!
Ο αγώνας των εργαζομένων του κλάδου μας για αξιοπρεπείς όρους ζωής και εργασίας συνεχίζεται!
Διαμορφώσαμε μια συλλογική σύμβαση που λαμβάνει υπόψη όλους τους τομείς εργασίας των μουσικών και κατοχυρώνει συλλογικά δικαιώματα σε αμοιβές, ωράριο, ασφάλιση για κάθε χώρο. Διεκδικούμε την υπογραφή και την εφαρμογή της.
Αξιοποιούμε το χώρο του Εργατικού Κέντρου, φιλοξενούμε την καλλιτεχνική δημιουργία.
Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Στεκόμαστε πλάι σε κάθε συνάδελφο, σε ότι αντιμετωπίζουμε στεκόμαστε συλλογικά. Κανείς δεν είναι μόνος του!
Ειδικά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης που παλεύει για το αυτονόητο δικαίωμα να έχει την δική του πατρίδα. Ζητάμε άμεση απεμπλοκή των ενόπλων ελληνικών δυνάμεων!
Όλα τα παραπάνω ούτε κρύβονται, ούτε λερώνονται με φάλτσα fake news που αναπαράγονται μονομερώς, χωρίς διασταύρωση με τους άμεσα εμπλεκόμενους και χωρίς την αντιπαραβολή τους με την επίσημη απάντηση που έδωσε το σωματείο μας, την μόνη απάντηση που επιβεβαιώνεται από τα πρακτικά και όλα τα παρόντα μέλη!
Οι μουσικοί της Εύβοιας έχουν ήδη αγκαλιάσει το σωματείο τους και θα δώσουν την απάντηση τους, με τη μαζική τους συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία!
Για την απερχόμενη Διοίκηση του ΠΜΣ παρ. Εύβοιας
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Λιάσκος Δημήτρης Φουντάνας Ευάγγελος

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!