Εύβοια: Ημερίδα εκπαιδευτικών για τον χαμένο αρχαίο ναό στην Αμάρυνθο

Η πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Αμάρυνθος: Αναζητώντας το Χαμένο Ναό» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κανήθου, στη Χαλκίδα.

Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, μέσω του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και της Υπεύθυνης ΣΕΠ, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή (ΕΑΣΕ).

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν και παρακολούθησαν ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης φιλολόγων Εύβοιας Βασίλης Μάστορης και η διευθύντρια του Γυμνασίου Κανήθου Αθηνά Μοσχάκη.

Η οργανωτική επιτροπή της ημερίδας αποτελούνταν από τους :Τόμπιας Κραπφ, Δρ Αρχαιολόγο, Επιστημονικό Γραμματέας της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα και συν-υπεύθυνος πεδίου στην Έλληνο-Ελβετική ανασκαφή στην Αμάρυνθο.
Μαρία-Νίκη Κουτσούκου, Αρχαιολόγο-Μουσειολόγο, συνεργάτιδα της ΕΑΣΕ για θέματα δημόσιας διάχυσης
Νεκτάριο Καντανολέοντα, MSc Πολιτικό Μηχανικό, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Κάτια Αλιακίζογλου MSc Πολιτικό Μηχανικό, θρησκειολόγο υπεύθυνη σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Χρύσα Τσομοπούλου, MEd Γυμνάστρια, υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.


Η ημερίδα είχε σκοπό την ενημέρωση για το έργο της ΕΑΣΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, στην Ερέτρια και στην Αμάρυνθο που παρουσίασε ο κ. Κραπφ.

Επίσης, την παρουσίαση του εκπαιδευτικού ιστοτόπου: «Αμάρυνθος: Αναζητώντας το Χαμένο Ναό», τον οποίο παρουσίασε η Μαρία-Νίκη Κουτσούκου, ενώ δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ εκπαίδευσης και Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής ανέπτυξε η Κάτια Αλιακίζογλου.

Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες στο τέλος χωρίστηκαν σε ομάδες και υλοποίησαν βιωματικά δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!