Εύβοια: Μικροί μαθητές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, πραγματοποίησαν οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Δροσιάς, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024. Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Βρούχα Ελένη, Παπίλα Μαρία, Λαϊνοπούλου Στέλλα και η σχολ. νοσηλεύτρια Διαμαντή Παρασκευή. Στα πλαίσια της δράσης ασχοληθήκαμε με το συναίσθημα της ντροπής. Αρκετά παιδιά συχνά δεν επιθυμούν να μιλάνε ή να ξεχωρίζουν. Η συστολή τους αυτή τους προκαλεί δυσκολίες και τους οδηγεί σε χαμένες ευκαιρίες.

Στηριζόμενοι στο βιβλίο «Ντροπαλοί και Δυνατοί» της Nadia Finer, προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε το συναίσθημα της ντροπής, τις αιτίες που το δημιουργούν και πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του ατόμου. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι η κατάσταση αυτή οδηγεί πολλές φορές τα παιδιά στο να είναι μοναχικά, να έχουν αρκετές φοβίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης και να μην αποκτούν καινούργιες εμπειρίες στη ζωή τους.

Στην συνέχεια του εργαστηρίου αναφερθήκαμε σε καλές πρακτικές που μπορούν να υιοθετήσουν οι μικροί μαθητές προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να γίνουν η πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού τους.

- Διαφήμιση -

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτέλεσε ένα τρόπο να μάθουμε στα παιδιά ότι το να είναι ντροπαλά δεν κάτι κακό. Θα πρέπει ωστόσο, να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως είναι και να ανακαλύψουν την αυτοπεποίθηση που κρύβουν μέσα τους!” αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!