Με μεγάλη επιτυχία και θερμή συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε την 1η και 2η Αυγούστου στην Αιδηψό το Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Στερεά Ελλάδα – Πάρε μια Γεύση», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν τα τοπικά προϊόντα και οι παραγωγοί της Περιφέρειας. Δεκαεπτά παραγωγοί παρουσίασαν αυθεντικές γεύσεις και προϊόντα, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να τα δοκιμάσουν.
Ξεχωριστή νότα πρόσφεραν οι μαγειρικές παρουσιάσεις της Everyday chef Ελισάβετ Κοντοκώστα, καθώς και οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων Καστανιώτισσας, Κοκκινομηλιάς και Γιάλτρων, που αξιοποίησαν προϊόντα εκθετών για να μαγειρέψουν παραδοσιακές συνταγές, μετατρέποντας τη γαστρονομία σε ζωντανή εμπειρία.
Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε από παραδοσιακή μουσική και χορούς του Χορευτικού Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αιδηψού, ενώ τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ταξιάρχη και τον Αγροτικό Ελαιοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Ροβιών για την πολυετή προσφορά τους στην ανάδειξη της αγροδιατροφής και την ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Γαλάνης, τόνισε πως στόχος τέτοιων διοργανώσεων είναι η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα, η στήριξη των παραγωγών και η ενίσχυση της παρουσίας των τοπικών προϊόντων στην αγορά, ώστε να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας και της διατροφής των πολιτών σε όλη τη χώρα.