Κάρυστος : Βουβό φίλμ του 1966 από το λιμάνι-(βίντεο)

Το πλοίο πλησιάζει το λιμάνι της Καρύστου. Παρακολουθούμε τον βραχίονα του λιμανιού με τον φάρο στην άκρη του, τα σπίτια κατά μήκος της ακτογραμμής, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου αμυδρά και την Όχη που υψώνεται μπροστά μας.

Στην πορεία του φιλμ βρισκόμαστε πιθανότητα στην παραλία της Κρεμάλας. Πίσω, φόντο κατοικίες της Καρύστου. Η συντροφιά μεταφέρεται σε κάποιο ξενώνα η φιλικό σπίτι, όπου ο κινηματογραφιστής συζητά με ντόπιους καθώς μια κυρία κάνει εργασίες ραπτικής με μια ραπτομηχανή.

Στην πορεία του φιλμ παρακολουθούμε τον παφλασμό των κυμάτων κατά πάσα πιθανότητα από την παραλία της Κρεμάλας, ενώ η συνοδός του κινηματογραφιστή περπατά ξυπόλητη εκεί που σκάει το κύμα βαστώντας την φούστα της και τα παπούτσια της στο χέρι.

Πίσω της φόντο κατοικίες της Καρύστου και το φρούριο Μπούρτζι (ενετικό, του 1350) που οχυρωμένο καλά από τους Τούρκους κατά την Οθωμανική περίοδο πολιορκήθηκε από τον Ανδρούτσο, τον Κριεζιώτη και τον Γάλλο φιλέλληνα Φαβιέρο, χωρίς αποτέλεσμα. Το 1833 με την απελευθέρωση το κάστρο άνοιξε τις πύλες του.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!