Κάρυστος: Ενδιαφέρουσα πρόταση για την ονομασία του νέου υπαίθριου θεάτρου

“Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση ήρθε από τον συμπατριώτη μας και λάτρη της Ελληνικής Ιστορίας, Αντώνη Καλλιανιώτη”, αναφέρει σε τοπική σελίδα στο facebook ο Σπύρος Γεωργίου, σχετικά με το όνομα που μπορεί να δοθεί, στο πρόσφατα εγκαινιασμένο υπαίθριο θέατρο Καρύστου.

Το όνομα του Απολλόδωρου του Καρύστιου, να δοθεί στο νέο μας θέατρο, ήτοι Απολλοδώριο θέατρο. Είναι εύηχο, ο Απολλόδωρας σχετίζεται με το θέατρο και ταυτόχρονα αξιοποιούμε την πλούσια ιστορία μας και την αναδεικνύουμε μέσο της ονοματοδοσίας αυτής. Εξάλλου σώζονται κάποια έργα του και θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να βλέπαμε το θεατρικό του Δήμου μας να τα αναβίωναν στο τόπο που γεννήθηκε ο συγγραφέας. Ακούγεται συγκινητικό και με βρίσκει θετικό.
Ας δούμε όμως ποιος ήταν ο Απολλόδωρας ο Καρύστιος.
Αρχαίος Έλληνας θεατρικός συγγραφέας από την Κάρυστο. Ήταν μεταξύ των σημαντικότερων συγγραφέων της αττικής Νέας Κωμωδίας, η οποία άκμασε στην Αθήνα μεταξύ του 300 και 260 π.Χ. Έγραψε 47 κωμωδίες και βραβεύτηκε πέντε φορές. Οι κωμωδίες Εκυρά και Φορμίων του Τερέντιου βασίζονται στις κωμωδίες Εκυρά και Επιδικαζόμενος του Απολλοδώρου.
Μερικά από τα έργα του που σώζονται εξολοκλήρου η εν μέρει, είναι τα εξής:
Αμφιαρεύς
Αντευεργετών
Αποκαρτερούντες
Απολείπουσα
Γραμματειδιοποιός
Διάβολος
Εκυρά
Εννέα
Επιδικαζόμενος
Ιέρεια
Προικιζομένη
Σφαττομένη

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!