Μοναδική παρουσίαση του πολιτιστικού “Θησαυρού” της Χαλκίδας από την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης!

Μια εξέχουσα πολιτιστική παρουσίαση της πόλης της Χαλκίδας και του πολιτιστικού της θησαυρού που απαρτίζεται από το μουσικό κεφάλαιο «Νίκος Σκαλκώτας» έγινε μέσω της πραγματοποίησης του
εκπαιδευτικού προγράμματος « Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες .. και ο Δράκος του Νερού» , της Βάνας Παπαϊωάννου.

Η ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τον διακεκριμένο μαέστρο Χάρη Ιλιάδη, παρουσίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε 12 συναυλίες, σε σύνολο 3.000 ακροατών ενώ σύντομα ανανεώνει το συναυλιακό κύκλο λόγω της μεγάλης ζήτησης και προσέλευσης του μαθητικού κοινού.

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα το οποίο απαρτίζεται από το ομώνυμο μουσικό παραμύθι για Συμφωνική Ορχήστρα και Αφηγητή, συνοδεύεται παράλληλα με εντυπωσιακές οπτικές απεικονίσεις από το ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας και μυεί τα παιδιά στη ζωή και το έργο του Χαλκιδέου συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε πιλοτικά και στην Χαλκίδα το Έτος Σκαλκώτα από το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας και αποτελεί μια συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού κατέχοντας το πρωτείο του πρώτου μουσικού εκπαιδευτικού προγράμματος για ‘Έλληνα συνθέτη. Η χαρά και η τιμή για την μουσική παραγωγή και τον πολιτιστικό θησαυρό «Νίκος Σκαλκώτας» προέρχεται αυτή τη φορά, πρωτοποριακά στην πόλη της Χαλκίδας.

- Διαφήμιση -
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!