Σκύρος : Θεατρικό καλοκαίρι 2023

Η θεατρική ομάδα ΠΕΑΠ Δήμου Σκύρου «Γιώργος Κρασαδάκης» πιστή στην 26χρονη πορεία της και το όραμα του ιδρυτή της Γιώργου Κρασαδάκη χτυπάει θεατρικά και φέτος το καλοκαίρι.
Σε πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα και σε σκηνοθεσία Τάκη Μαυρίκη ανεβαίνει στις 22 Ιουλίου το νέο θεατρικό έργο του Δημήτρη Αλεξίου «Λύκοι τον Αύγουστο», μία μαύρη κωμωδία- θρίλερ που αμφισβητεί τα στερεότυπα της πατριαρχίας.
Οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται για ένα μήνα μέχρι τις 22 Αυγούστου στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Σκύρου, ένα θέατρο που κατασκευάζει εξ αρχής κάθε χρόνο η ίδια η θεατρική ομάδα δια χειρός της ψυχής της ομάδας Γιώργου Καραμπίνη. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 21:00 και η είσοδος είναι δωρεάν. Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των δεκαπέντε ετών.
Λύκοι τον Αύγουστο
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Δημήτρης Αλεξίου
Σκηνοθεσία: Τάκης Μαυρίκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Καραμπίνης
Σκηνικά: Άρης Πετριόλι
Συντήρηση σκηνικών – Κατασκευές: Γιάννης Μπουρμάς
Φωτισμοί: Γιώργος Καραμπίνης, Δημήτρης Δανδουλάκης
Ηχητικά – μουσική επιμέλεια: Επαμεινώνδας Μάρκος, Μπάμπης Πετρογιάννης
Κονσόλα: Δημήτρης Αλεξίου, Επαμεινώνδας Μάρκος
Σχεδιασμός αφίσας – προγράμματος: Άρης Πετριόλι
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972211091
ΔΙΑΝΟΜΗ
Μάιρα: Αφροδίτη Σιοροβίγκα
Χρύσα: Δώρα Πανονίδου, Έλσα Ξανθούλη
Λίλυ: Κατερίνα Ροκά, Μαρία Ξανθούλη
Ντορέττα: Έφη Φεργάδη
Σήφης: Γιώργος Καραμπίνης
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Τρείς χήρες ενώνουν τις μοναξιές τους και τη δυστυχία τους, σε ένα απόμερο εξοχικό σπίτι χτισμένο στην κορυφή ενός βουνού, μακριά από τον πολιτισμό και τους ανθρώπους. Βασισμένες σχεδόν αποκλειστικά στην κόρη της μίας που ζει μαζί τους και εργάζεται διαδικτυακά, συνειδητοποιούν την απουσία αρσενικών στη ζωή τους παρόλο που οι ίδιες επέλεξαν μία ζωή χωρίς αυτά. Η τυχαία εμφάνιση ενός νεαρού μία καυτή μέρα του Αυγούστου θα ταράξει τις ισορροπίες και τις σχέσεις και θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις και ανομολόγητες αλήθειες. Τι θα συμβεί σε μία αγέλη από λύκαινες, όταν ένας αρσενικός εισβάλει στην αγέλη;
Το έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των δεκαπέντε ετών.
Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Αιγόκερως, μαζί με άλλα δύο θεατρικά έργα του συγγραφέα (Θα σε δω στην πρεμιέρα, το Κουδούνι).
Ο Δημήτρης Αλεξίου είναι γνωστός συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης με καταγωγή από τη Σκύρο και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Σκύρου, που φέτος διανύει τον δέκατο χρόνο της. Οι «Λύκοι τον Αύγουστο» είναι το πέμπτο δικό του θεατρικό έργο που ανεβαίνει στη σκηνή για πρώτη φορά, ενώ έχει γράψει και πέντε μυθιστορήματα. Το τελευταίο του μυθιστόρημα «Άνθρωποι από χώμα» κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις Διόπτρα. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο beach bar Αμμουδιά στη Σκύρο, στις 23 Αυγούστου 2023.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!