Η Σκύρος σήμερα έχασε ένα στήριγμα της και με άνθρωπο μέσα από την γλυπτική του εξέφραζε και σηκώνει τους ώμους του ένα ολόκληρο νησί !
Λάτρης και φύλακας των αξιών εκφραζόταν αυθόρμητα δημιουργώντας θαύματα εμπνευσμένα από τη φύση τη ζωή το μόχθο και την παράδοση !
Έχοντας εκδηλώσει κλίση στην τέχνη από την παιδική του ηλικία, σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών (1965-1969) κοντά στον Γιάννη Παππά.
Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται Πανελλήνιες και συμμετοχές σε ομαδικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ξεκινώντας με το σχέδιο και τη ζωγραφική, τα οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε, ο Γιώργος Λάμπρου στράφηκε στη γλυπτική γύρω στο 1972. Τα πρώτα έργα του είναι συρμάτινες κατασκευές που διατηρούν τη σχέση τους με την οπτική πραγματικότητα, χαρακτηρίζονται από λιτότητα, σχηματοποίηση και ενδιαφέρον για την απόδοση του ουσιαστικού.
Στη συνέχεια περνά σε συμπαγείς μπρούντζινες μορφές χωρίς μέλη και ατομικά χαρακτηριστικά, που, ενωμένες σφιχτά μεταξύ τους, περιβάλλονται από οριζόντιες κυματιστές αυλακώσεις, δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα ασφυκτική.
Με τα έργα αυτά, αλλά και με τα “Καλάθια αχρήστων”, ο Λάμπρου ασκεί κοινωνική κριτική και εκφράζει τη διαμαρτυρία του στη μαζικοποίηση της σημερινής κοινωνίας και την απόρριψη των αξιών.
Ο Γιώργος εξέφραζε την γνήσια καλλιτεχνική φλέβα και την ευαισθησία του γιατί ακόμα και όταν γύρω του υπήρχε σκοτάδι .
Είχε τη δυνατότητα να οραματίζεται και να αφουγκράζεται ξεπερνώντας την φυσική του αδυναμία να εκφράζεται και να βλέπει ελάχιστα ! Άφησε πίσω του μία παρακαταθήκη σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης που ακόμα και την αδυναμία την υπερνικά μέσα από την τέχνη .
Η Αλίκη η αδερφή του Γιώργου στάθηκε βράχος δίπλα του και έγινε τα μάτια του το στόμα του, η γραφή του η φράση του, η επικοινωνία του. Αφοσιωμένη στον υπέρτατο βαθμό στην λαϊκή παράδοση και την τέχνη του Γιώργου η Αλίκη αποτελεί το συνδετικό μας κρίκο με μια καλλιτεχνική γενιά δημιουργίας και προσφοράς στον τόπο του αγάπησαν !
Καλό ταξίδι στο Φως Γιώργο!