Συγκινεί η σύζυγός του Σπύρου Φωκά : «Πέθανε στην αγκαλιά μου, τον έχω φυλαχτό»

Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν, σε δηλώσεις της περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του ηθοποιού, και αποκάλυψε ότι «έσβησε» μέσα στην αγκαλιά της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» η Λίλιαν Φωκά ανέφερε: «Ο Σπύρος τον τελευταίο καιρό υπέφερε. Υπέφερε από πόνους, ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ήταν αετός ο Σπύρος και είναι. Έχει την καρδιά ενός λιονταριού και το πέταγμα ενός αετού. Έπαθε μία πνευμονία. Ήταν με οξυγόνο πολύ καιρό τώρα.

Πέθανε στην αγκαλιά μου. Μου κούνησε το κεφάλι κι έφυγε. Τέτοιον άνθρωπο στη ζωή κανείς δεν θα συναντήσει. Έσπασε το καλούπι, τελειώσαμε. Ούτε σαν ηθοποιό ούτε σαν άνθρωπο» ανέφερε αρχικά η σύζυγος του Σπύρου Φωκά.

«Πέρασα υπέροχα μαζί του. Διασκεδάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, είδαμε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Είναι ένας άνθρωπος που είναι ανάμεσα στους τρεις άντρες της ζωής μου.
Ο πρώτος ήταν ο πατέρας μου, που είχαν πολλά κοινά, ο δεύτερος ήταν ο νονός μου, που επίσης υπήρχαν κοινά και ο τρίτος ο Σπύρος μου. Η κόρη μας έρχεται από το Λος Άντζελες που σπουδάζει κινηματογράφο, ακολουθεί ακριβώς τα χνάρια του πατέρα της.

Ο Σπύρος δεν θα μου λείψει καθόλου, γιατί είναι μέσα μου. Έχει πεθάνει, αλλά τον νιώθω όπως τα λέγαμε και χθες. Τον έχω φυλαχτό» είπε στη συνέχεια.

«Η τελευταία δουλειά που έκανε στην τηλεόραση ήταν το «Της αγάπης μαχαιριά» και στο θέατρο «Τα παιδιά του πατρός». Έκτοτε του έκλεισαν τις πόρτες. Γιατί; Ήταν μια χαρά μπορούσε να δουλέψει, να προσφέρει και να είναι καλύτερα ψυχολογικά και σωματικά.

Αυτό τους το χρεώνω. Τα παράπονα αυτά τα έχω εγώ. Ο Σπύρος δεν είχε κανένα παράπονο γιατί ήξερε πολύ καλά πόσο μετράει το ρολόι του. Ήξερε ποιος είναι, απλά δεν το έδειξε ποτέ και αυτό δυστυχώς παρερμηνεύθηκε. Δεν έδειξε ποτέ την αξία του, ούτε την χρησιμοποίησε, ούτε την έβγαλε προς τα έξω» σημείωσε η Λίλιαν Φωκά.

«Ήταν ο Σπύρος Φωκάς, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας ηθοποιός που ψηφίζει για τα Όσκαρ, κανένας άλλος Έλληνας, αν ξέρω καλά, εκτός και αν προέκυψε τώρα και δεν το ξέρω, δεν είχε αυτή την τιμή. Αυτή την τιμή του την έκαναν οι Αμερικάνοι, δεν του την έκαναν οι Έλληνες.

Οι Έλληνες τον άφησαν να αργοπεθαίνει στο Καλαμάκι Κορινθίας, μέχρι να ενεργοποιηθεί ο Μαρινάκης, ο οποίος δεν ήξερε και τίποτα. Τώρα δεν είμαι εγώ ο βράχος στις οικονομικές δυσκολίες, τώρα είναι ένας άλλος ο βράχος και να τον έχει ο Θεός καλά» κατέληξε.

Σπύρος Φωκάς: Πότε θα γίνει η κηδεία του
Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Α νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός θα βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από 12.00 μμ έως 14.00 μμ. Εν συνεχεία θα οδηγηθεί στο κρεματόριο Ριτσώνας για αποτέφρωση εκφράζοντας την τελευταία βούληση – επιθυμία του. Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί να γίνουν δωρεές στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ»

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!