Χαλκίδα: Εξαιρετική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο για τον εορτασμό της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 (βίντεο και Φωτο)

Σήμερα το πρωί στο πλαίσιο του Εορτασμού της έναρξης της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821, στο Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών Δημήτρης Ελευθερίου οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση – δράση, με την συμμετοχή των πολλών πολιτιστικών συλλόγων που συνεργάζεται.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην δράση της Εκκλησίας μας στον αγώνα της Απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Επίσης υπήρξε η φιλική συμμετοχή της λογοτέχνιδας κ. Άννας Μπιθικώτση και του ερμηνευτή και πρωτοψάλτη κ. Σωτήρη Δογάνη. Ανάμεσα στους παριστάμενους η βουλευτής Κατερίνα Καζάνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Κελαϊδίτης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Αθ. Γερογιάκομος.


Ακολούθησαν παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από τους συλλόγους,
1 Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας
2 Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηρόβρυσης Χαλκίδας
3 Σύλλογος Πολιτών Χαλκίδας «Το Κάστρο»
4 Πολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου
5 Πολιτιστικός Σύλλογος Λουκισίων «Ανθηδών 1979»
6 Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 21ου Δημ. Σχολείου Χαλκίδας
7 Κ.Α.Π.Η. Αυλίδας
8 Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κων. Κανάρης»
Ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Υποστράτηγος Λαζαρίδης Χρήστος παρουσία και του διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας Χαράλαμπου Λέων έδωσε αναμνηστικά στους διοργανωτές και συμμετέχοντες

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!