Χαλκίδα-Λύκειο Ελληνίδων: Παρουσίαση βιβλίου

Το Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας πραγματοποίησε παρουσίαση του βιβλίου «Εμμανουήλ και Αικατερίνη: τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια», της συγγραφέως, Ρέας Γαλανάκη, στις 4-3-2024, στο κτίριο του Λ.Ε.Χ. Στη διοργάνωση συμμετείχαν το βιβλιοπωλείο Σαμαρτζή και οι εκδόσεις Καστανιώτη.


Στο μυθιστόρημα αυτό, η πολυβραβευμένη συγγραφέας παρουσιάζει διαδοχικά την πορεία των δύο κλάδων της οικογενείας της, μέσα στον χώρο και τον χρόνο, με ιδιαίτερη έμφαση στον βίο των γονέων της, Εμμανουήλ Γαλανάκη και Αικατερίνης Παπαματθαιάκη, αποτυπώνοντας συγχρόνως χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που τους επηρέασαν. Το βιβλίο παρουσίασε στο κοινό η ίδια η συγγραφέας, Ρέα Γαλανάκη, και στη συνέχεια συζήτησε με τους παρευρισκομένους και υπέγραψε αντίτυπα του μυθιστορήματος της.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, κα Μαρία Κωτσή, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κος Ηλίας Κούβελας, ο Διευθυντής πωλήσεων του εκδοτικού οίκου Καστανιώτη, κος Αργύρης Σαμπάνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κος Δημήτρης Γκίκας και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός, κα Βίλλυ Σκιά

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!