Χαλκίδα: Μαθητές στην ιστορική οικία “Βαΐλου” και την Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Κοινοί Δρόμοι Ιστορίας και Πολιτισμού, Χαλκίδα – Βενετία”

Η Χαλκίδα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομία. Αυτό το κομμάτι αναδεικνύεται την εβδομάδα που διανύουμε από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας – Εύβοια Επιχειρείν, τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγία, νομού Εύβοιας <<Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ>> και τον Σύλλογο Πολιτών “Το κάστρο”.

Μια αξιόλογη και σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27/5, παρουσία πλήθους κόσμου, στην οικία “Βαΐλου”, στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Χαλκίδας. Ήταν η πρώτη ημέρα από τις 8ήμερες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για να αναδείξουν τα κοινά χαρακτηριστικά, τις ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις της Χαλκίδας με τη Βενετία και τους νέους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον, μέσω της Τέχνης!

Σήμερα το πρωί, μαθητές επισκέφθηκαν την ιστορική οικία Βαϊλου και την Δημοτική Πινακοθήκη

για το ειδικό εργαστήριο από την εικαστικό Μαρία Γενιτσαριου, η οποία τα μετέφερε στην ατμόσφαιρα της εποχής( 13-15 αιωνα)μέσα από γραφές, με τα αντίστοιχα εργαλεία 

- Διαφήμιση -

Ακολουθούσε επίσκεψη στην δημοτική πινακοθήκη ,όπου γνώριζαν  από την μουσικό Βάνα Παπαϊωάννου την ζωή και το έργο Νίκου Σκαλκώτα.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!