Χαλκίδα: Ο Αγιασμός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας από το Αλωνάκι


Μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στην κεντρική αίθουσα του Συλλόγου. το «Αλωνάκι» πραγματοποίησε τον αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας το απόγευμα της Κυριακής.
Τον αγιασμό ετέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδας Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος ο αιδεσιμότατος π. Ιωάννης Γκρινιάρης και ο διάκονος Σταύρος Καλαφάτης.
Με το πέρας του αγιασμού και την κοπή της πίτας ακολούθησε εκδήλωση με θέμα:
«Στιγμές… αρχή ην», στην οποία συνέπραξαν οι δράσεις του φορέα μας.

  • Αλωνάκι press
  • Αλωνάκι HD
  • Web radio Αλωνάκι
  • Μουσικά Αλωνίσματα
  • Το Πολιτισμικό Σχολειό.
    Μια αναδρομή στο 2023 και στις κυριότερες στιγμές του Αλωνακίου, με αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα, βίντεο, μουσική και τραγούδια!
    Η βασιλόπιτα κόβεται κάθε χρόνο στο σπίτι μας, στην αίθουσα του Συλλόγου μας, μαζί με τα μέλη και τους φίλους του φορέα μας, οι οποίοι κατέκλυσαν για ακόμη μια φορά τον χώρο.
    Παρευρέθηκαν επίσης η βουλευτής του νομού μας κ. Αικατερίνη Καζάνη, η Βουλευτής κ. Κων/να Καραμπατσώλη, ο αντιπεριφερειάρχης κος Γιώργος Κελαϊδίτης και ο αντιπεριφερειάρχης παιδείας κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Ευάγγελος Χαϊνάς και Ευάγγελος Βαβουλιώτης. Το Δήμο της πόλης μας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Σέρρας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, η αντιδήμαρχος πρόνοιας και κοινωνικών δομών κ. Τασούλα Μακαρώνα – Ψυχογιού και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Πάνος.
Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!