Χαλκίδα: Στα διατηρητέα της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής η δήμαρχος με εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας

Τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μαζί με τον Αν. Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας κ. Δημήτρη Χριστοδούλου και συνεργάτες τους.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επί τόπου αυτοψία σε διατηρητέα κτίρια της περιοχής, όπως αυτά στην οδό Σταμάτη, για τα οποία η Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Χριστοδούλου, σχετικά με τις παρεμβάσεις που έχει ήδη κάνει και προτίθεται να κάνει ο Δήμος Χαλκιδέων, κυρίως για την ασφάλεια των πεζών.
Επιπλέον, επισκέφθηκαν την Οθωμανική Οικία της οδού Παίδων, στην οποία ήδη εκτελείται έργο συντήρησης και αποκατάστασης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, καθώς και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στον οποίο είναι σε εξέλιξη το έργο αναστήλωσής του
Η Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον κ. Χριστοδούλου για την εξέλιξη των εργασιών στα ανωτέρω, μεγάλης ιστορικής σημασίας, κτίρια και συζητήθηκε ο από κοινού σχεδιασμός, για την περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη της ευρύτερης συνοικίας της Αγίας Παρασκευής.

Στείλτε αυτό το άρθρο σε ένα φίλο!